El SEDAC rep un exemplar, en alfabet Braille, del llibre “Barcelonas” de Manuel Vázquez Montalbán

SEDAC. L'edició ha estat possible gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona, l’ONCE Catalunya i els hereus de l’escriptor.

El llibre, presentat el passat 19 de maig al Saló de Cròniques de l’Ajuntament,  s’ha publicat en alfabet Braille a partir de l’edició que va fer el servei de publicacions municipals l’any 2020 i constitueix la primera publicació municipal en aquest alfabet.

L’obra, realitzada en impressió anaglíptica  està formada per 6 volums i inclou, en relleu, algunes de les il·lustracions de Pau Gasol Valls. L’ONCE Catalunya n’ha fet 5 còpies, una de les quals s’ha entregat al  Servei de Documentació i Accés al Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquesta donació, el SEDAC podrà garantir la consulta d’aquesta interessant crònica de la ciutat de Barcelona a les persones usuàries del servei  amb ceguesa o amb baixa visió, i, d’aquesta manera, es contribuirà a facilitar la igualtat en l’accés al coneixement de les publicacions municipals.

“Barcelonas” és una reflexió personal de l’autor sobre l’evolució i el creixement de la ciutat i constitueix una vertadera memòria sobre la Barcelona que es començava a preparar per als Jocs Olímpics.

Al SEDAC també podeu consultar l’obra original de “Barcelonas”, editada l’any 1987 per l’editorial Empúries i totes les edicions posteriors realitzades per l’Ajuntament de Barcelona.