Llibres municipals (Març del 2019)

SEDAC. Llibres incorporats al Catàleg del Servei de Documentació i Accés al Coneixement

Destaquem

25 anys de Barcelona a La Veu del Carrer: 1991-2016. Barcelona: Ajuntament de Barcelona: Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), 2017.

Recull d’articles i materials gràfics de la revista La Veu del Carrer, publicada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). Aquest llibre permet veure l’evolució de la publicació, i també de l’actualitat a Barcelona

Dalmau Torvà, Marc. Gràfica cooperativa a Barcelona: iconografia del cooperativisme obrer (1875-1939). Barcelona: Ajuntament de Barcelona: Marge Books, 2018.

Memòria iconogràfica del moviment cooperatiu obrer de Barcelona entre els anys 1875 i 1939. Conté 480 imatges que mostren la producció gràfica cooperativista en diversos materials i formats, i es fa una biografia de fotògrafs i dibuixants destacats.

Dones de pes: 18 vides de Gràcia: 1835-2015. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2018.

Recull de biografies de 18 dones vinculades al Districte de Gràcia entre els anys 1835 i 2015. Gestat al Consell de Dones del Districte de Gràcia, aquest llibre pretén deixar constància  de les seves aportacions en els àmbits socials i culturals, i del seu compromís amb l’avenç social i democràtic.

Griera i Llonch, Maria del Mar; Clot i Garrell, Anna. El protestantisme a la ciutat de Barcelona: retrat d’un col·lectiu heterogeni. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2018.

Obra divulgativa, fruit d’una investigació sociològica sobre la comunitat protestant de Barcelona. Es mostra una imatge del protestantisme en l’actualitat, sense oblidar la seva trajectòria històrica i els reptes que es plantegen en el seu futur.

Manuel Sayrach: 1886-1937: arquitectura i modernisme a Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2018.

Recorregut per l’obra de l’arquitecte modernista Manuel Sayrach, il·lustrat amb un gran nombre de fotografies i reproduccions de documents d’arxiu. S’inclou per primera vegada un facsímil del manuscrit L’arquitectura nova, on Manuel plasma el seu ideari naturalista.

Somorrostro: mirades literàries. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2018.

Recull de textos literaris, poemes i cròniques periodístiques que mostren el barri del Somorrostro des de diverses perspectives. S’inclouen també anotacions d’Enric H. March i fotografies. Aquesta obra constitueix un homenatge que contextualitza la situació del Somorrostro dins la ciutat de Barcelona.

Theros, Xavier. Diumenges a Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona: Comanegra, 2018.

Recull de les cròniques sobre Barcelona que Xavier Theros ha publicat al diari ARA, acompanyades de fotografies de Jordi Nebot. Es descobreixen espais desconeguts de la ciutat, així com la història que tenen al darrere.

Vázquez Montalbán, Manuel. Barcelones. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2018.

Reedició de la crònica de Barcelona que Manuel Vázquez Montalbán va escriure el 1987. Es mostra la visió de l’autor de la diversitat de la ciutat, en procés de transformació per rebre els Jocs Olímpics del 1992. Inclou un prefaci i anotacions de Quim Aranda, il·lustracions de Pau Gasol Valls i un epíleg de Mari Paz Balibrea.