Servei de Documentació d'Educació Ambiental (Juny del 2019)

SDEA. Selecció de les noves incorporacions al fons documental del Servei.

Aquest mes destaquem:

El Senyor Riu / Teresa Duran, Mercè Tous. Barcelona: Gabinet de Premsa i Comunicació de la Diputació de Barcelona, 2018.

Temàtiques: cursos d’aigua, educació ambiental, narrativa infantil.

Conte il·lustrat que pretén sensibilitzar els infants sobre la realitat del cicle de l’aigua a través de la història d’un riu, el qual es presenta com un personatge misteriós que neix a les muntanyes. Mitjançant endevinalles i enigmes, els infants descobreixen les importants funcions ecològiques i socials dels nostres rius: ens fan gaudir de la remor de l’aigua, ens dibuixen el paisatge, permeten la vida dels animals i les plantes i, finalment, també fan funcionar els molins i les fàbriques i ens proveeix d’aigua per beure.

Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials / Marina Codina, Eva de Lecea. Barcelona: Diputació de Barcelona, 2018.

Temàtica: plantes invasores, animals invasors, invasions biològiques.

Recurs didàctic que permet identificar algunes de les espècies invasores més esteses i proporciona consells i propostes per col·laborar en la preservació dels espais naturals aquàtics. Es tracta d’un instrument de suport per a municipis i projectes d’educació ambiental que treballen per conservar i donar a conèixer els valors dels sistemes aquàtics continentals. La guia també està pensada per a naturalistes vocacionals, famílies i tot el públic interessat a descobrir l’impacte que suposa la colonització dels nostres cursos d’aigua per flora i fauna que no són pròpies del nostre clima i geografia.

La Barceloneta: guia d’història urbana / Daniel Venteo. Barcelona: Viena Edicions, Ajuntament de Barcelona, 2014.

Temàtiques: Barceloneta (Barcelona : Barri), urbanisme, història.

Guia il·lustrada del barri més petit de Ciutat Vella, la Barceloneta. Es vehicula a través de sis recorreguts temàtics que permeten descobrir la història, el patrimoni, l’urbanisme, l’arquitectura, la cultura i la vida quotidiana del barri marítim per excel·lència de Barcelona. S’hi poden trobar una gran quantitat d’imatges històriques, plànols i dades.