Activada una nova campanya de control de velocitat de la Guàrdia Urbana

Activada una nova campanya de control de velocitat de la Guàrdia Urbana

12/04/2021 - 12:28

Redacció

En l’anterior campanya d’aquest tipus, realitzada del 3 al 9 d’agost de 2020, es van formular un total de 2.538 denúncies per haver superat els límits de velocitat establerts.

El Pla local de seguretat viària 2019-2022 té per objectiu la reducció del nombre de víctimes mortals i de ferits greus dels sinistres de trànsit. Una mesura que fixa per aconseguir-ho és disminuir els sinistres de trànsit causats per excés de velocitat, per exemple a través de campanyes preventives de control.

Així doncs, a banda de reduir els sinistres de trànsit, la campanya activada avui també té l’objectiu de disminuir els resultats lesius dels possibles afectats. Per fer-ho, es controlaran i denunciaran totes les conductes relacionades amb velocitats excessives o inadequades que puguin posar en risc, concret o potencial, la seguretat de qualsevol usuari de la via pública.

Els controls de velocitat s’estableixen preferentment a les vies de la ciutat on s’han produït sinistres per aquesta causa i a les zones on s’han detectat problemes específics relacionats amb l’excés de velocitat. S’utilitzen diferents equips de radars i làsers portàtils, i l’actuació operativa està sent completada, a més, amb missatges de conscienciació als panells informatius de la xarxa viària.

La campanya incideix en les infraccions de velocitat que ultrapassen les velocitats genèriques i les velocitats específiques, i posa una atenció especial en les velocitats inadequades, sobretot si afecten la seguretat dels vianants. Hi haurà unitats mobilitzades en zones 30, zones de prioritat invertida i/o vies de plataforma única.

La campanya estarà en marxa des d’avui i fins al diumenge 18 d’abril.