En funcionament l'aplicació RightsApp

En funcionament l'aplicació RightsApp

22/07/2020 - 13:45

Redacció

L'aplicació proporciona informació adaptada a la situació de cada usuari quan aquest hagi estat víctima d'un delicte.

La Direcció de Prevenció de l’Àrea de Seguretat i Prevenció ha col·laborat en la creació d’una app que tot just acaba de veure la llum: RightsApp. L’aplicació ja està en fase de funcionament i ha estat finançada pel Programa de justícia de la Unió Europea (http://rightsapp-project.eu).

L’estratègia europea en termes de seguretat, llibertat i justícia es basa en garantir que els drets dels ciutadans de la UE estiguin protegits suficientment fins i tot quan es trobin en un altre estat membre que no sigui el seu. L’objectiu principal del projecte és, doncs, crear un proveïdor únic per telèfons intel·ligents i tauletes pels ciutadans víctimes d’un delicte, a través d’una aplicació mòbil centrada en els usuaris, fàcil d’utilitzar i dinàmica per a sistemes operatius Android i iOS.

L’app es basa en un qüestionari que recopila tots els elements necessaris per caracteritzar la situació en la que el ciutadà es trobi en aquell moment i trobar la resposta a mida més adient. Entre altres coses, llista totes les entitats de suport a les víctimes d’un delicte que hi hagi en el lloc d’interès.

El coneixement a mida prové de diverses fonts: marcs legals nacionals, portal europeu de justícia, associacions de víctimes, etc. La informació està disponible en anglès, espanyol, portuguès i italià.

La informació s’ha treballat de tal manera que sigui comprensible per qualsevol ciutadà sense coneixements legals. A més, el projecte preveu pilotar els casos d’ús de ciutadans que estudiïn a estranger.

L’equip de treball està format principalment per dues organitzacions sense ànim de lucre de la UAB: l’Institut de Dret i Tecnologia (IDT-UAB) i el Punt de Benvinguda Internacional (IWP-UAB).

Més informació