S’activa en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals

S’activa en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals

23/07/2021 - 11:08

Redacció

Des que es va activar l’alerta s’han augmentat el recursos dels Bombers de Barcelona destinats al parc de Collserola.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’actuació municipal per risc d’incendis forestals en fase d’alerta davant l’activació per part de la Generalitat de Catalunya del Nivell 3 del Pla Alfa al Barcelonès i de diversos incendis forestals produïts al territori català.

Avui és el dia amb més risc d’incendi forestal a la ciutat des que va començar l’any; i els set parcs de Bombers de Barcelona es mantenen en alerta davant l’alta possibilitat que es pugui produir un incendi en la massa forestal.

Davant aquesta situació cal que la ciutadania tingui la màxima precaució. En aquest sentit, és important recordar que des del 15 març està prohibit efectuar treballs forestals o actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal (com ara cremar residus o fer barbacoes).

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjans de setembre. Durant aquest període, el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu i donar una resposta ràpida, coordinada i eficaç davant els possibles incendis forestals que es puguin produir en els mesos de més calor a la ciutat.

Els equips desplegats per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat estan repartits entre els districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.