S’obre el període d’inscripció a la convocatòria de places de la Guàrdia Urbana

S’obre el període d’inscripció a la convocatòria de places de la Guàrdia Urbana

11/03/2021 - 06:00

Redacció

L’Ajuntament de Barcelona té l’objectiu d’arribar a tenir 3.500 agents de la Guàrdia Urbana l’any 2023, la xifra més elevada de la història del cos, i donar així compliment a un dels acords de Govern més destacats del mandat.

Les persones aspirants a formar part del cos policial barceloní ja poden presentar les sol·licituds des d’avui i fins al 30 de març (inclòs). La inscripció pot fer-se telemàticament a través de la Seu Electrònica del web de l’Ajuntament de Barcelona, accedint-hi des de l’apartat “oferta pública”, situat al portal del web municipal.

Per fer-ne difusió, s’ha activat la campanya de comunicació “Som plurals, som urbana”, amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre possible de persones i col·lectius.

Tota la informació general de les 259 places convocades es pot consultar a la web barcelona.cat/oposicions-guardiaurbana.

Novetats en el procés d’oposició

En aquesta convocatòria es continuaran incorporant novetats perquè el cos sigui cada cop més un reflex de la societat barcelonina. Després que en els darrers anys la convocatòria de places de la Guàrdia Urbana hagi inclòs mesures per fomentar la incorporació de més dones i hagi previst com a mèrit el coneixement de la llengua anglesa, en aquesta convocatòria, per primera vegada, es considerarà també com a mèrit el coneixement del xinès, l’àrab i l’urdú.

A més, per primera vegada podran postergar la prova física no només les dones que estiguin embarassades en el moment de l’examen, sinó també les que acreditin que estan en període de postpart, fins a setze setmanes després del naixement del fill o la filla. En aquest cas, el tribunal establirà una nova data per a la realització de la prova, que haurà de ser anterior a la publicació de la llista de persones aspirants proposades per a la fase de formació selectiva. Aquesta flexibilització s’aplicarà tant a la Guàrdia Urbana com als Bombers.

Les novetats d’enguany se sumen a les mesures ja previstes en la darrera convocatòria d’agents de la Guàrdia Urbana amb la introducció de la reserva del 40% de places per a dones.