Donem la benvinguda als 133 agents nous de la Guàrdia Urbana

Barcelona ha donat avui la benvinguda a la 97a promoció de la Guàrdia Urbana, un total de 133 agents nous que s’incorporen al cos policial amb el compromís de vetllar per la seguretat i la convivència a la ciutat.

Grup d'agents de la Guàrdia Urbana damunt d'un escenari.
10/09/2024 - 19:30 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

D’aquests 133 agents, 107 són homes i 26 són dones, amb edats compreses entre els 25 i els 48 anys. Els nous efectius es destinaran a tasques de proximitat al carrer per enfortir l’atenció i el contacte amb la ciutadania.

Amb aquesta incorporació, la Guàrdia Urbana arriba al seu màxim històric i compta amb més de 3.431 efectius, el 18% dels quals són dones, el percentatge més alt assolit fins ara.

L’increment de la presència de dones a la Guàrdia Urbana s’ha convertit en una prioritat del consistori en els últims anys, per salvaguardar els principis d’igualtat, de mèrit i de capacitat en l’accés a la funció pública com l’eina més eficaç per poder equilibrar la presència d’homes i dones a la plantilla.

EXHIBICIÓ

L’acte, que ha congregat més de sis-centes persones, s’ha celebrat a la plaça Major de Nou Barris i ha inclòs una exhibició de diverses unitats de la Guàrdia Urbana, amb activitats per a tots els públics.

Hi han participat el Grup Caní de la Unitat de Reforç a les Emergències i la Proximitat (UREP), la Unitat Central d’Atestats de Trànsit (UCAT), la Secció Muntada, l’Oficina d’Educació en la Prevenció (OEP) i la Unitat Territorial del districte de Gràcia.