Esteu aquí

Què és el Làbora?

 

El programa Làbora treballa per al foment de l’ocupació a Barcelona i apropa les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral.

Des del 2015 pel Làbora han passat més de 55.000 persones, a qui s’ha atès donant-los treball, acompanyament i/o formació, a través de l’ajuda de més de 50 entitats de referència de la ciutat que han orientat les persones usuàries i l’oferta de més de 1.000 empreses amb una mirada oberta i inclusiva.

El projecte facilita que empreses i entitats tinguin accés a una borsa de candidatures en què, de segur, trobaran la persona que millor s’ajusta a les seves necessitats de contractació, i al mateix temps vincula l’empresa a un programa amb compromís i responsabilitat social que afavoreix la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania. Pel que fa a les persones demandants de treball, orienta, forma i acompanya cada persona, sempre seguint els criteris d’ocupació per competències.

El programa s’ha convertit en una eina de referència i transparència, dins i fora de la ciutat, per la seva eficiència, participació i innovació en l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, i amb plena satisfacció de les empreses contractants: s’atenen 6.000 persones anualment, amb una inserció final de 1.500 insercions aproximadament.

 

Un programa d'èxit de cooperació publicosocial

El Làbora és un projecte de cooperació publicosocial liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de l’Àrea de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, juntament amb Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja. La cooperació i el treball en xarxa entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials i el teixit empresarial de la ciutat són la clau per a una Barcelona més justa i més inclusiva.

Una metodologia innovadora

El programa Làbora ha estat dissenyat per aconseguir l’encaix perfecte entre l’oferta del lloc de treball i la millor candidatura. I en aquest objectiu estan implicats:

Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, que detecten possibles persones aptes per al programa i en deriven els casos al Làbora. Un equip de professionals expertes en inserció laboral que acompanyen de manera individualitzada les persones participants del programa, formant-les, assessorant-les i donant-hi suport durant tot el procés. Un equip de tècniques de prospecció que s’encarreguen de la relació amb l’empresa i treballen conjuntament per definir quines poden ser les millors ofertes segons les persones usuàries del Làbora.

D’altra banda, les empreses aconsegueixen el següent:

  • Ser agents socials que incorporen persones en situació de vulnerabilitat i promouen, així, una responsabilitat social corporativa d’alt impacte.
  • Perfils competencials ajustats a les seves necessitats i d’alt valor personal i professional.

Gràcies a aquest model d'intervenció, s'aconsegueixen els resultats seguents en les persones participants:

  • L’acompanyament personalitzat a cada persona en la cerca de lloc de treball.
  • El tracte individualitzat i únic en la creació del seu perfil laboral.
  • La millora de les competències.
  • L’empoderament.

Gràcies a aquest model d’intervenció, s’aconsegueixen les fites següents en les persones participants:

Busques feina? Informa’t per saber si et podem ajudar!

Busques personal? Si ets una empresa o entitat, informa’t de com podem ajudar-te!

 

 

 

 

 

 

Programa de cooperació publicosocial impulsat per:

  • logo ayuntament
  • logo ecas
  • logo feicat
  • logo creu roja