Una única targeta moneder inclourà tots els ajuts que atorguen els serveis socials

Una única targeta moneder inclourà tots els ajuts que atorguen els serveis socials

Serveis socials. Entrarà en funcionament aquest 2020 amb l’objectiu de simplificar el procés burocràtic.

La Targeta Barcelona Solidària entrarà en funcionament aquest 2020 amb l’objectiu de simplificar el procés burocràtic i de potenciar l’autonomia i reduir l’estigmatització de les persones usuàries. La targeta, que es començarà a implementar durant les properes setmanes, preveu arribar a 16.000 famílies i d’entrada gestionarà 19 milions d’euros.

La nova targeta simplificarà en una de sola tres targetes: la del Fons d’Infància, la del B-Mincome i la targeta d’alimentació actual. D’aquesta manera es vincularan en una única targeta tots els ajuts econòmics que els serveis socials municipals o bé altres entitats d’atenció social concedeixen a les unitats familiars.

La Targeta Barcelona Solidària serà nominal i no permetrà treure diners en efectiu. Es podrà fer servir als comerços que tinguin datàfon per comprar productes com aliments, roba i calçat o per pagar matrícules escolars, rebuts o altres tipus d’abonaments. Les persones beneficiàries de la targeta seran persones que ja siguin usuàries dels serveis socials de l’Ajuntament, amb un expedient obert i una valoració social acreditativa.

Actualment ja s’han adherit al projecte al voltant d’una cinquantena de socis privats, com parades dels mercats municipals, serveis del sector de la salut o establiments diversos, però l’objectiu és que s’hi adhereixin socis nous.

La Targeta Barcelona Solidària és un dels mecanismes de les accions previstes al pla d’acció Impulsem! per modernitzar i agilitzar la gestió dels serveis socials municipals.

Voleu saber a quines ajudes teniu dret?

El web Les Meves Ajudes us permet conèixer les ajudes socials de manera anònima i independentment de quina sigui l’Administració que les gestiona.