‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ torna un any més per facilitar el reagrupament familiar

‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ torna un any més per facilitar el reagrupament familiar

19/06/2020 - 15:28

Immigració. El servei, que s’emmarca dins el programa “Noves Famílies: acompanyament al reagrupament familiar”, aprofita les vacances d’estiu per facilitar que els i les joves que acaben d’arribar a Barcelona participin de la nova ciutat d’acollida.

El servei, que s’emmarca dins el programa “Noves Famílies: acompanyament al reagrupament familiar”, aprofita les vacances d’estiu per facilitar que els i les joves que acaben d’arribar a Barcelona participin de la nova ciutat d’acollida.

La iniciativa “A l’estiu, Barcelona t’acull” s’adreça a una setantena d’adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys que han arribat a la ciutat per reagrupament familiar en el darrer trimestre del curs escolar.  El programa “Noves Famílies: acompanyament i reagrupament familiar” aprofita part de les vacances escolars d’aquests nois i noies, del 6 de juliol al 28 d’agost, per facilitar-los el coneixement del barri, dels espais per relacionar-se amb altres joves i de la societat d’acollida. D’aquesta manera, els acompanya perquè es familiaritzin amb la ciutat on viuen i participin de les seves activitats.

Hi participen set biblioteques de Barcelona: Sant Pau – Sant Creu, a Ciutat Vella; Sagrada Família, a l’Eixample; Vapor Vell, a Sants-Montjuïc; Mercè Rodoreda, a Horta Guinardó; Vilapicina, a Nou Barris, Ignasi Iglesias-Can Fabra, a Sant Andreu; i el Clot- Josep Benet, a Sant Martí. Aquí se’ls dona eines per relacionar-se, es treballa l’autoconfiança i se’ls ensenya català com a llengua de contacte amb l’entorn.

Aquest servei es porta a terme amb la col·laboració del Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona.

 El programa municipal “Noves famílies” dona suport a totes les persones estrangeres extracomunitàries que viuen a Barcelona i volen reagrupar els seus familiars: fills, cònjuge, parella de fet, pares.