Acord amb cent clíniques per reduir els preus dels tractaments odontològics

Acord amb cent clíniques per reduir els preus dels tractaments odontològics

Serveis socials. Es podran beneficiar de l’acord les persones que disposin de la Targeta Rosa o de la Targeta Barcelona Solidària.

L’Ajuntament ha signat un acord de col·laboració amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD) per reduir els preus dels tractaments dentals a persones vulnerables en prop de cent clíniques dentals de la ciutat. Els preus seran un 35% inferiors als de mercat, i se’n podran beneficiar totes les persones que disposin de la Targeta Rosa o de la Targeta Barcelona Solidària.

El conveni de l’AECAD, que forma part de PIMEC, i l’Ajuntament serà vigent fins al desembre del 2021 i serà prorrogable dos anys més. L’acord no implica cap aportació econòmica per a cap de les dues parts, i seran les clíniques dentals les que assumiran el descompte segons la reducció del preu pactada.

D’aquest acord se’n podran beneficiar les 233.000 persones usuàries de la Targeta Rosa i les 33.000 persones que disposen de la Targeta Barcelona Solidària. Aproximadament uns 266.000 barcelonins i barcelonines, un 16% de la població de la ciutat, podran accedir a aquest servei.

Les persones usuàries de qualsevol d’aquestes dues targetes podran escollir entre les clíniques associades a l’AECAD, i pagaran com a màxim 18,60 euros per un tractament d’higiene dental, en el cas de les persones beneficiàries de la Targeta Barcelona Solidària i la Targeta Rosa gratuïta, o bé 20 euros, en el cas de les persones que tinguin la Targeta Rosa reduïda. En el cas de les obturacions senzilles els preus són 32,55 i 35 euros, respectivament.

Un servei de primera necessitat

L’acord és un pas més per promoure l’accés a l’atenció bucodental dels veïns i veïnes de Barcelona que per motius econòmics no poden accedir als serveis odontològics. Aquesta proposta s’afegeix al servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables, que es va posar en marxa el 2018 i que ja ha arribat a més de 1.200 persones.