A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Ampliació del servei d’atenció a les víctimes de violència masclista

Ampliació del servei d’atenció a les víctimes de violència masclista

25/09/2015 - 11:04

Serveis socials. S’incrementen les hores d’atenció dels equips d’inserció laboral, atenció psicològica i assessorament jurídic davant l’augment dels casos.

L’Ajuntament ha aprovat incrementar les hores d’atenció dels diferents equips que treballen al servei: inserció laboral, treball social, educació social, atenció psicològica i assessorament jurídic, entre altres, davant l’increment d’indicadors de violència masclista a la ciutat.

En la darrera Comissió de Govern el consistori ha aprovat una ampliació de les hores d’atenció del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que treballa per atendre persones víctimes de violència masclista.

Els motius que han portat a aquesta decisió són l’increment de casos de violència masclista a la ciutat: el 2014 van morir assassinades a Barcelona 5 dones, mentre que el 2013 no hi va haver cap víctima. L’any passat també van agumentar un 11,52% les unitats familiars o de convivència ateses al SARA, i es va incrementar en un 11,28% el nombre d’infants i adolescents atesos directament de manera individualitzada i/o grupal. Davant l’increment de casos, doncs, s’ha decidit ampliar el servei per poder actuar amb els criteris de qualitat establerts.

En concret, s’incrementen les hores de servei dels equips d’inserció laboral (4 hores setmanals més), de treball social (38,5 hores més), d’educació social (20 hores més), d’atenció psicològica (35 hores més), d’assessorament jurídic (8,5 hores més) i dels equips de coordinació, d’administració i de recepció (10 i 15 hores més).

La modificació de contracte amb l’entitat que gestiona aquest servei, la Fundació Salut i Comunitat, suposa un cost extra per a l’Ajuntament de Barcelona de 23.886 euros fins a finals d’any.

Més informació