Esteu aquí

Arriba la IX Jornada de Networking Làbora, l’esdeveniment de l’any per a tots els agents Làbora

Arriba la IX Jornada de Networking Làbora, l’esdeveniment de l’any per a tots els agents Làbora

09/05/2024 - 13:28

Làbora. La Jornada de Networking, consistent en una presentació, conversa i posterior mercat laboral, tindrà lloc el 3 de juny a El Born CCM.

Descobrim els reptes de futur en ocupació i inclusió i el paper crucial de les organitzacions en la jornada més important de l’any pel programa Làbora.

Tot a punt per una jornada anual més del programa Làbora, el programa d’ocupació per a les persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat de Barcelona. Enguany, la jornada ja va per la seva novena edició i es celebrarà, com els darrers anys, al Born Centre de Cultura i Memòria, situat a la plaça Comercial 12 de Barcelona, el pròxim 3 de juny.

La gran jornada del Làbora és el punt de trobada dels diferents actors que participen del programa: Centres de Serveis Socials; professionals d’orientació, millora competencial i prospecció; l’equip de l’oficina tècnica del Làbora, els membres pertanyents a la Governança, les entitats, les empreses i també les persones participants d’aquest.

La jornada començarà a tres quarts de nou del matí amb la recepció i acreditació de totes les persones assistents.

Els reptes de futur del programa Làbora

La jornada s’iniciarà amb una presentació on els representants dels centres de serveis socials de la ciutat, les entitats del programa, les persones participants i els membres de la governança explicaran el context i les principals fites del Làbora aquest darrer any.

A continuació, s’esdevindrà una conversa per reflexionar sobre els reptes de futur en ocupació i inclusió i el paper crucial de les organitzacions, en un diàleg amb Sara Berbel, doctora en psicologia social i presidenta de la Fundació BCN Formació Professional, i Antón Costas, President del Consell Econòmic i Social (CES).

Sara Berbel és doctora en psicologia social i actualment presidenta de la Fundació BCN FP, ha estat gerent municipal a l’Ajuntament de Barcelona i directora general de Barcelona Activa, entre altres càrrecs a diferents institucions. Destaca pel seu compromís i treball en l’àmbit de l’equitat de gènere i l’apoderament de les dones a totes les esferes.

Antón Costas, enginyer industrial i doctor en Economia, és actual President del Consell Econòmic i Social, ha estat catedràtic en política econòmica a la Universitat de Barcelona durant 30 anys així com conseller en diferents empreses i president del Cercle d’Economia entre el 2013 i el 2016.

L’espai més esperat per les persones participants: espai de networking

Després d’una petita pausa-cafè, i durant una hora i mitja, s’obrirà l’espai de networking, on es generaran entrevistes de feina entre les empreses i les persones candidates. Enguany s’esperen una cinquantena d’empreses i algunes ja tindran agendades entrevistes amb les candidates amb els perfils requerits.

Una novetat del networking aquest any, serà el Punt d’Inspiració Professional, amb organitzacions i projectes que poden ser desconeguts entre les participants i que per la tipologia i condicions poden suscitar un gran interès.

A més, la Jornada de Networking Làbora estrena el Test de Competències Digitals: s’habilitarà, conjuntament amb professionals de Barcelona Activa, punts per tal que els candidats/es que vulguin puguin respondre el test i descobrir el seu nivell i els recursos adequats per a millorar-les.