Barcelona amplia fins a 36 els centres de Serveis Socials per atendre la població més vulnerable

Barcelona amplia fins a 36 els centres de Serveis Socials per atendre la població més vulnerable

19/06/2020 - 14:22

Serveis Socials. A partir del dilluns dia 22 de juny ja hi ha 34 centres de Serveis Socials (CSS) amb atenció presencial del total de 40 centres existents a la ciutat.

A partir del dilluns 22 de juny ja hi ha 34 centres de Serveis Socials (CSS) amb atenció presencial a la ciutat del total de 40 existents, i s'aniran ampliant a mesura que avanci el desconfinament.

Actualment hi ha 36 centres de Serveis Socials (CSS) oberts a Barcelona del total de 40 centres dels quals disposa la ciutat. Durant la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19, Barcelona va tenir 9 centres de Serveis Socials de guàrdia, a partir del 25 de maig es van obrir fins a 20 centres amb atenció presencial i el 22 de juny van arribar a 34 centres. Ara en són 36, i les setmanes següents s’anirà ampliant l’atenció presencial a persones i col·lectius vulnerables amb l’obertura dels 4 centres restants.

Els centres continuen donant prioritat a l’atenció de persones i col·lectius en situació d’urgència, com infants en risc, casos de violència masclista, persones grans o dependents sense suport de l’entorn i situacions de necessitat extrema.

Es pot demanar hora en cita prèvia al telèfon habitual de Serveis Socials (93 619 73 11) o anar presencialment als centres oberts en cas d’urgència. L’atenció es continua prestant prioritàriament de manera telemàtica i presencialment si ho requereix la situació.

L’horari excepcional de l’atenció presencial als centres de Serveis Socials és de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 hores. L’horari d’atenció telefònica, per la seva banda, és l’habitual: de dilluns a dijous de 9:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores, i divendres de 9:00 a 14:00 hores.

Fora d’aquest horari el centre de referència per emergències i urgències socials és el CUESB.

Centres de Serveis Socials amb atenció presencial per districte:

Recordem les recomanacions sanitàries

  • Renteu-vos les mans sovint.
  • Eviteu compartir menjar o estris de cuina.
  • Eviteu tocar-vos la cara.
  • Cobriu-vos la boca amb la part interna del colze en cas de tos o esternuts.
  • Mantingueu 2 metres de distància amb les altres persones.

Tota la informació, al web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Més informació