Barcelona amplia fins a 37 els centres de Serveis Socials per atendre la població més vulnerable

Barcelona amplia fins a 37 els centres de Serveis Socials per atendre la població més vulnerable

29/03/2021 - 12:00

Serveis Socials. Ja són 37 els centres de Serveis Socials (CSS) amb atenció presencial del total de 40 centres existents a la ciutat. Continuen prioritzant l'atenció a persones i col·lectius en situació d'emergència social.

Ja són 37 el centres de Serveis Socials (CSS) amb atenció presencial del total de 40 centres existents a la ciutat. Continuen prioritzant l'atenció a persones i col·lectius en situació d'emergència social.

Actualment hi ha 37 centres de Serveis Socials (CSS) oberts a Barcelona del total de 40 centres dels quals disposa la ciutat. Durant la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19, Barcelona va tenir 9 centres de Serveis Socials de guàrdia, a partir del 25 de maig es van obrir fins a 20 centres amb atenció presencial i el 22 de juny van arribar a 34 centres. Des d’aquell moment s’ha treballat per anar obrint la resta de CSS, realitzant les adaptacions necessàries per a garantir l’acompliment de totes les mesures de protecció de la salut en el context de pandèmia, i actualment la ciutat ja compta amb 37 CSS oberts.

Els centres continuen donant prioritat en l’atenció presencial a les persones i col·lectius en situació d’urgència, així com a casos d’infància en risc, violència masclista, persones grans o persones dependents sense suport al seu entorn.

Es pot demanar hora en cita prèvia al telèfon habitual de Serveis Socials (900 922 357) o anar presencialment als centres oberts en cas d’urgència. L’atenció es continua prestant també de forma telemàtica.

L’horari excepcional de l’atenció presencial als centres de Serveis Socials és de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 hores. L’horari d’atenció telefònica, per la seva banda, és l’habitual: de dilluns a dijous de 9:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores, i divendres de 9:00 a 14:00 hores.

Fora d’aquest horari el centre de referència per emergències i urgències socials és el CUESB.

Centres de Serveis Socials amb atenció presencial per districte:

Recordem les recomanacions sanitàries

  • Renteu-vos les mans sovint.
  • Eviteu compartir menjar o estris de cuina.
  • Eviteu tocar-vos la cara.
  • Cobriu-vos la boca amb la part interna del colze en cas de tos o esternuts.
  • Mantingueu 2 metres de distància amb les altres persones.

Tota la informació, al web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Més informació