Barcelona amplia fins a vint els centres de serveis socials per atendre la població més vulnerable

Barcelona amplia fins a vint els centres de serveis socials per atendre la població més vulnerable

22/05/2020 - 16:40

Serveis socials. A partir del dilluns dia 25 de maig hi haurà vint centres de Serveis Socials oberts a Barcelona, dos o tres per a cada districte.

A partir del dilluns dia 25 de maig hi haurà vint centres de Serveis Socials oberts a Barcelona, dos o tres per a cada districte.

A partir del dilluns dia 25 de maig hi haurà vint centres de Serveis Socials oberts a Barcelona, dos o tres per a cada districte. D’aquesta manera, s’amplia l’atenció presencial a persones i col·lectius vulnerables, que des de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19 podien comptar amb els 9 centres de Serveis Socials que hi havia de guardia a la ciutat.

Com fins ara, els centres donaran prioritat a l’atenció de persones i col·lectius en situació d’urgència, com infants en risc, casos de violència masclista, persones grans o dependents sense suport de l’entorn i situacions de necessitat extrema.

Es podrà demanar hora en cita prèvia al telèfon habitual de serveis socials (93 619 73 11) o anar presencialment als centres oberts de cada districte en cas d’urgència. L’atenció es continuarà prestant prioritàriament de manera telemàtica i presencialment si ho requereix la situació.

L’horari excepcional de l’atenció presencial als centres de Serveis Socials serà de dilluns a divendres, de 9:00 a 14:00 hores. L’horari d’atenció telefónica, per la seva banda, serà l’habitual: de dilluns a dijous de 9:00 a 14:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores i divendres de 9:00 a 14:00 hores.

Fora d’aquest horari el centre de referència per emergències i urgències socials és el (CUESB)

Centres de serveis socials amb atenció presencial per districte:

Recordem les recomanacions sanitàries

  • Renteu-vos les mans sovint.
  • Eviteu compartir menjar o estris de cuina.
  • Eviteu tocar-vos la cara.
  • Cobriu-vos la boca amb la part interna del colze en cas de tos o esternuts.
  • Mantingueu 2 metres de distància amb les altres persones.

Tota la informació, al web de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.