Cap infant sense estiu!

Cap infant sense estiu!

25/05/2020 - 18:16

Infància. Les beques per a activitats d’estiu no tenen limitació pressupostària.

Més propostes, més inversió i més espais per a les activitats d’estiu per a infants, adolescents i joves a la ciutat. El nou pla extraordinari municipal d’activitats d’estiu vol contribuir a fer front a l’impacte sanitari, social i econòmic que està provocant la covid-19.

Els nens i nenes, adolescents i joves de la ciutat ja fa tres mesos que estan confinats i acumulen necessitats educatives, emocionals, de joc i de retrobar-se. A més, hi ha moltes famílies que preveuen que tindran dificultats de conciliació a l’estiu, a més de les dificultats econòmiques derivades de la pandèmia.

En aquest marc s’impulsa el Pla extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents, amb un pressupost de 7.090.000 d’euros, que suposa un 33,5% més de recursos econòmics que l’any 2019. Aquest import pot ampliar-se d’acord amb la quantitat d’ajuts que es demanin, ja que no hi haurà límit pressupostari per a les beques d’estiu i totes les persones que compleixin els requisits podran optar-hi. El període per sol·licitar una beca s’ha prorrogat del 19 al 31 de maig. En els casos de més vulnerabilitat, es pot accedir a la via d’ajuts complementaris de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

Dels set milions d’euros del pressupost, dos milions es destinaran als barris d’acció prioritària, en el marc del Pla de barris. Aquest import permetrà ampliar les activitats d’altres anys, com els casals Baobab, que promouen l’educació en el lleure en barris on hi ha manca d’oferta i que tenen el suport de joves dels barris que fan de monitors, o per programar-ne de noves.

Més places i més espais per a activitats

Pel que fa a la quantitat de places que s’ofereixen per a activitats continuades que requereixen inscripció, com ara casals d’estiu, campaments o colònies, enguany n’hi haurà 40.139 més que l’any passat: s’arribarà a les 387.756 places fruit de la col·laboració entre el consistori, els serveis municipals i mig miler d’entitats de lleure.

Per primera vegada, a més, Barcelona oferirà un programa d’activitats en diferents indrets de la ciutat, i a l’agost s’obriran 25 biblioteques, 20 centres cívics i 20 patis d’escola. D’aquesta manera, serveis que habitualment estan tancats al mes d’agost seguiran oberts per reforçar l’oferta.

Recursos per a l’acompanyament pedagògic i emocional

Aquest estiu l’acompanyament emocional dels infants i adolescents té un paper important. Per això el consistori facilitarà recomanacions, recursos i materials formatius per a les 500 entitats de lleure organitzadores d’activitats.

També es facilitaran telèfons d’assessorament i orientació, així com contacte amb els serveis municipals d’atenció emocional i de suport a famílies, infants i adolescents.

Trobareu més informació sobre el Pla extraordinari d’activitats d’estiu per a infants i adolescents en aquest enllaç.