Creix en un 30% el servei d’àpats per a col·lectius vulnerables

Creix en un 30% el servei d’àpats per a col·lectius vulnerables

22/03/2020 - 15:01

Covid-19. La xifra d’àpats servits mitjançant els diferents programes municipals ha passat de 3.700 àpats diaris a 4.800.

Els diversos programes municipals d’àpats s’han reforçat per garantir una alimentació equilibrada i saludable a persones vulnerables que per diferents motius podrien tenir dèficit d’alimentació. El servei ha passat de servir 3.700 àpats diaris a 4.800.

Des de l’inici de la crisi per la Covid-19, amb l’objectiu de garantir una dieta equilibrada i saludable a les persones que per diferents motius poden tenir algun dèficit alimentari, l’Ajuntament de Barcelona ha incrementat en un 30% els programes d’àpats adreçats a persones vulnerables, en què s’inclouen el Servei d’Àpats a Domicili, el Servei d’Àpats en Companyia i els menjadors socials. El reforç del servei forma part de les mesures del consistori per atendre les persones en situació de vulnerabilitat de la ciutat.

Durant la crisi pel coronavirus, els àpats preparats s’entreguen envasats per consumir-los a les llars. El servei a domicili ha passat de servir 1.200 àpats a servir-ne 1.550 a persones que necessiten suport o no poden preparar-se els àpats a casa seva. Els Àpats en Companyia, un servei adreçat a persones grans, s’ha incrementat de 1.000 a 1.300 menús, però, per precaució, les persones usuàries no reben acompanyament del personal del servei. Pel que fa als menjadors socials, adreçats a persones sense llar, s’han reforçat i han passat d’atendre 1.500 persones a atendre’n 1.950.