El pla integral per abordar la venda ambulant prioritzarà la intervenció social i laboral

El pla integral per abordar la venda ambulant prioritzarà la intervenció social i laboral

16/10/2015 - 14:27

Serveis socials. L’objectiu és treballar amb els venedors ambulants, els comerciants i els veïns, i es convida els grups municipals a fer les seves aportacions.

El Govern municipal ha presentat les línies estratègiques del pla per abordar el fenomen de la venda ambulant davant els grups de l’oposició i els ha convidat a fer les seves aportacions per consensuar un document. Es preveu també treballar conjuntament amb el col·lectiu de venedors ambulants, comerciants, veïns i institucions.

Les línies estratègiques del pla integral sobre la situació de la venda ambulant se centren en la intervenció social i laboral per trobar una sortida a les persones que sobreviuen gràcies a la venda a la manta. Per fer-ho, una taula tècnica transversal amb representants de les àrees d’Ocupació, Drets Socials, Economia Cooperativa, Comerç , Seguretat i els districtes ja manté reunions des de l’estiu. I l’objectiu és que també s’estableixin espais de diàleg estables amb el col·lectiu de la venda ambulant, així com amb els comerciants i els veïns.

Intervenció en diferent àmbits

El document en què s’està treballant preveu actuacions en l’àmbit social amb la creació d’un circuit que permeti la inclusió social de les persones que s’incorporin al col·lectiu de la venda ambulant. També es preveu l’assessorament en els tràmits necessaris per regularitzar la seva situació i establir diferent itineraris de formació ocupacional.

I es treballarà amb les entitats de comerciants de la ciutat per trobar una sortida a la situació, com per exemple, la reconversió en venedors ambulants legals. I finalment, en l’àmbit de la seguretat, es preveu la presència de la Guàrdia Urbana en els eixos comercials de manera significativa.

Per elaborar aquestes estratègies, s’ha tingut en compte l‘informe en el qual s’avalua quina és la situació del col·lectiu de venedors ambulants.

La mesura en què s’està treballant es presentarà a les comissions i al Consell Plenari. Es preveu que el document es completi al novembre, i s’ha convidat els grups municipals a plantejar en els propers dies les seves aportacions, per elaborar un document amb el màxim consens.