Impuls a l’atenció social bàsica

Impuls a l’atenció social bàsica

18/03/2016 - 17:07

Serveis socials. Com a primera mesura s’incorporaran 41 professionals nous a la xarxa de serveis socials.

Amb l’objectiu de millorar l’atenció social bàsica a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el projecte “Impulsem!”. Es portarà a terme un procés participatiu que implica professionals i usuaris per redefinir i enfortir la xarxa de serveis socials bàsics.

L’objectiu és aprofundir en els reptes de futur i establir un full de ruta per millorar l’atenció social. “La feina dels serveis socials és clau perquè són la base del sistema de benestar local”, ha explicat la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

Des del consistori també es vol afavorir el treball comunitari que fan els centres de serveis socials. “Volem que els professionals puguin fer treball social en lloc de dedicar una part del seu temps a la maquinària burocràtica de repartiment d’ajuts, que hauríem de poder automatitzar per criteri de renda, sense que calgui un informe dels serveis socials per a cada tràmit”, ha afegit Ortiz.

Barcelona disposa del Model de serveis socials bàsics, aprovat l’any 2009. Durant aquests anys la crisi econòmica, les retallades i els canvis en el marc legislatiu han provocat que s’incrementi el volum de feina dels centres de serveis socials, que no han vist reforçada la seva plantilla. Per aquest motiu, el consistori hi incorporarà de manera imminent 41 professionals nous, que es distribuiran en els serveis que tinguin més pressió assistencial.

L’Ajuntament també demana a la Generalitat que posi fi a l’infrafinançament, que comporta per al consistori una despesa addicional anual de més de 30 milions d’euros, i que reconegui la singularitat de Barcelona pel que fa a la prestació de serveis.