La Taula de Ciutat conclou tractar de manera transversal la venda irregular al carrer

La Taula de Ciutat conclou tractar de manera transversal la venda irregular al carrer

09/03/2016 - 15:20

Serveis socials. A més de prendre’s mesures policials i administratives, s’oferiran solucions socials al col·lectiu, com plans d’ocupació específics.

El document de conclusions recomana, d’una banda, prendre mesures policials i administratives contra la distribució i la venda de productes il·legals i augmentar la pressió sobre els compradors, i de l’altra, oferir solucions socials al col·lectiu de venedors irregulars, com plans d’ocupació específics.

La venda ambulant irregular al carrer cal tractar-la de manera transversal. Aquesta és la principal conclusió a què ha arribat la Taula de Ciutat, un espai de trobada constituït el mes de desembre passat per tractar el fenomen amb els diferents actors implicats: el Govern municipal, els grups polítics, les entitats i els col·lectius.

En aquest sentit, s’ha plasmat la necessitat d’abordar aquesta problemàtica des de dos àmbits de manera simultània. D’una banda, i atès que és un negoci il·lícit, es prendran mesures policials i administratives i també s’augmentarà la pressió sobre els compradors amb més sancions. De l’altra, des del punt de vista social, s’oferiran plans de formació i treball específics per a les persones en situació irregular per facilitar-los el procés d’arrelament i regularització. La segona tinenta d’alcaldia, Laia Ortiz, ha subratllat: “Cal donar-los a conèixer tots els recursos de què disposen.”

El regidor d’ERC i president de la Taula de Ciutat, Jordi Coronas, ha alertat: “El 70% d’aquestes persones estan en una situació d’irregularitat.” I ha explicat: “A través d’aquests plans d’ocupació de dotze mesos podran millorar-la.” Els que tenen la situació regularitzada podran optar per altres plans d’ocupació a través de Barcelona Activa.

Altres mesures que la Taula de Ciutat recomana aplicar són la posada en funcionament d’una targeta identificativa per accedir als serveis municipals i una campanya de promoció del comerç a la ciutat per dissuadir els compradors advertint-los dels perills i les sancions. Per elaborar el document de conclusions també s’han tingut en compte els informes que han fet sobre la venda irregular al carrer la síndica de greuges de Barcelona i el síndic de greuges de Catalunya.