Les entitats que atenen persones sense llar reivindiquen un habitatge digne

Les entitats que atenen persones sense llar reivindiquen un habitatge digne

26/11/2015 - 16:25

Serveis socials. Han organitzat una aplec llampec per donar a conèixer la situació d’aquest col·lectiu.

Les entitats que atenen persones sense llar a Barcelona han organitzat una mobilització a la plaça de Sant Jaume per reivindicar que tothom tingui un habitatge digne, estable i adequat. A Barcelona unes 3.000 persones es troben en aquesta situació.

Des del 2010 s’organitza aquesta mobilització, coincidint amb el Dia de les Persones sense Llar, per demanar un espai digne on viure per a tothom. “No és un dia festiu, és un dia de trobar-nos professionals, persones ateses i voluntaris per visualitzar i donar a conèixer el que està passant a Barcelona, Catalunya i Espanya”, ha explicat Jesús Ruiz, responsable de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL).

Segons la xarxa d’entitats, actualment, a Barcelona, prop de 3.000 persones no tenen on dormir i s’estan al carrer o en recursos residencials. Una xifra que ha augmentat en els darrers anys, ja que el 2010 eren 2.679 i el 2014, 2.700. És el cas d’Antonio Cortiñas, que després d’estar 6 mesos dormint al carrer ara és usuari i col·laborador d’Assís Centre d’Acollida. “Una llar és un lloc on si un dia hi arribes tard, algú s’hi preocupa. Si t’estàs en un caixer, tens un sostre, però no és una llar”, ha afegit l’Antonio.

Al llarg dels anys el perfil de les persones sense llar ha anat variant. No només són persones sense llar, sinó també que viuen com a rellogats o sota l’amenaça d’un desnonament. “Hem de caminar en primer lloc cap a l’abordatge de les causes, garantir el dret a l’habitatge a la ciutat, ampliar el parc d’habitatge i fer que les entitats financeres mobilitzin els seus pisos buits. També cal fer equipaments més còmodes i més acollidors per atendre les seves necessitats”, ha explicat Laia Ortiz, segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament.