L’Espai Familiar i Centre Obert de Sant Martí celebra el seu 10è aniversari

L’Espai Familiar i Centre Obert de Sant Martí celebra el seu 10è aniversari

Infància. L’equipament atén cada any més de 100 famílies amb fills i filles de 0 a 3 anys i 160 infants i adolescents

L’equipament atén cada any més de 100 famílies amb fills i filles de 0 a 3 anys i 160 infants i adolescents

L’Espai Familiar i Centre Obert de Sant Martí va celebrar el seu desè aniversari el passat dissabte 16 de novembre, amb un acte on van assistir més de 300 persones, entre l’equip professional i les famílies i els infants atesos des de 2009.

L’equipament de Sant Martí, que va ser el primer centre d’aquestes característiques de titularitat pública de la ciutat, atén anualment més de 100 famílies amb infants de 0 a 3 anys, des de l’Espai Familiar, i 160  infants, adolescents i les seves famílies des del Centre Obert. En aquests 10 anys s’han realitzat més de 300 xerrades amb professionals experts en petita infància i més de 200 activitats per infants i adolescents, juntament amb les seves famílies, sobre prevenció, captació educativa, empoderament familiar i resolució de conflictes. El servei ha vetllat des del primer dia per la integració al barri i la comunitat de les famílies en situació de vulnerabilitat.

La jornada de celebració es va convertir en un espai de retrobada que va posar de manifest la bona feina de l’equip professional, compromès amb la seva feina i amb les persones ateses. Durant el matí es va celebrar un esmorzar, acompanyat amb música i jocs, on els i les professionals i famílies que havien estat usuàries del servei van tenir l’oportunitat de retrobar-se i compartir records.

A la tarda, mentre s’oferia berenar a les persones assistents,  nois i noies que havien assistit al centre obert quan eren adolescents van compartir la seva experiència amb el servei. També es va donar la paraula a la mare de tres filles que assisteixen actualment al Centre Obert, que va destacar la proximitat del servei amb les famílies usuàries i l’acompanyament rebut per l’equip professional.