Un pas endavant en la lluita contra la pobresa energètica

Un pas endavant en la lluita contra la pobresa energètica

03/11/2015 - 14:15

Serveis socials. Barcelona i les companyies subministradores creen una taula de treball conjunta.

Es crea una taula de treball amb les companyies subministradores, a les quals es demana coresponsabilitzar-se del deute de les famílies vulnerables. En una reunió amb representants d’Endesa, Gas Natural i Aigües de Barcelona, l’alcaldessa, Ada Colau, ha acordat millorar la comunicació entre l’Ajuntament i les empreses subministradores, a fi de detectar i resoldre tots els casos de pobresa energètica, així com posar al dia els protocols d’actuació.

Vídeo ‘Un pas endavant en la lluita contra la pobresa energètica’

Barcelona ha fet un pas més en la lluita contra la pobresa energètica mitjançant la constitució d’un grup de treball estable junt amb les empreses subministradores, que ha d’avançar a la recerca de mecanismes per evitar els talls de llum, gas o aigua per motius econòmics. En una reunió amb els representants d’Endesa, Gas Natural i Aigües de Barcelona, l’alcaldessa, Ada Colau, ha exigit a les empreses que es coresponsabilitzin de l’aturada dels talls i de l’assumpció del deute de les famílies vulnerables.

En aquest sentit, el Govern ha posat sobre la taula la necessitat que les companyies es coresponsabilitzin de la situació i participin en un fons de deute conjunt. Colau ha assegurat que és imprescindible que “les empreses, que han incrementat el preu dels seus serveis els darrers anys i que tenen beneficis milionaris, es coresponsabilitzin de la recerca de solucions i que no només ho assumeixi l’Administració pública”.

Més i millor informació

En la trobada s’ha acordat millorar la comunicació entre l’Ajuntament i les empreses subministradores, a fi de detectar i resoldre tots els casos de pobresa energètica, així com de posar al dia els protocols d’actuació a través d’aquest grup de treball regular. Una de les línies de treball serà oferir a la ciutadania la màxima informació possible en matèria d’ajuts, de tarificació, rehabilitació energètica i nous usos per a l’estalvi energètic. A més, s’incrementaran els mecanismes de prevenció de la pobresa energètica als barris més vulnerables, que pertanyen a Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella.