Radars incorpora les noves tecnologies per continuar atenent les persones grans

Radars incorpora les noves tecnologies per continuar atenent les persones grans

21/05/2020 - 13:00

Radars. El projecte ha treballat amb les entitats i la xarxa comunitària de manera tele-màtica per detectar i combatre les situacions de solitud

El projecte ha treballat amb les entitats i la xarxa comunitària de manera tele-màtica per detectar i combatre les situacions de solitud

El projecte comunitari Radars s’ha adaptat a la situació provocada per la covid-19 incorporant les noves tecnologies per poder continuar treballant en cada barri, valorar l’estat del projecte i atendre les necessitats de les persones grans que es troben en situació de solitud. Així, durant el confinament han realitzat una cinquantena de reunions virtuals a tota la ciutat, on han assistit les entitats i associacions, els i les professionals i els serveis que formen part del projecte.

Les noves tecnologies també han servit per acompanyar en alguns casos les persones grans a través de videotrucades, quan disposaven de telèfons intel·ligents que ho permetien. Els voluntaris i voluntàries del projecte han triplicat la freqüència de les trucades, però les trobades virtuals han estat un pas més en aquest acompanyament.

Les diferents Taules de Radars, els espais de trobada i intercanvi entre veïns i veïnes, persones voluntàries, serveis i entitats del barri per planificar les accions del projecte, han continuat treballant conjuntament gràcies a les noves tecnologies. També s’ha dut a terme un treball de coordinació amb la resta d’accions del barri per posar en comú possibles respostes a situacions que es donen en aquests dies complicats.

Radars vol millorar la qualitat de vida de les persones grans que atén, per això el projecte no s’atura en temps de confinament i incrementa l’acompanyament a les persones grans i als voluntaris i voluntàries.

Si vols participar en la Taula Radars del teu barri, posat en contacte amb el projecte a través de radarsgentgran@bcn.cat.