Esteu aquí

Reconeixement europeu a la iniciativa B-Mincome i les cooperatives d'habitatge

Reconeixement europeu a la iniciativa B-Mincome i les cooperatives d'habitatge

15/02/2024 - 14:13

Innovació. Dos projectes de l'Ajuntament han quedat finalistes als 'Innovation in Politics Awards', guardons que reconeixen projectes públics de tota Europa que impacten positivament en la vida de les persones.

La iniciativa B-Mincome i les cooperatives d’habitatge impulsades amb l’entitat Sostre Cívic han quedat finalistes als premis 'Innovation in Politics Awards'. Són dos projectes de l'Ajuntament de Barcelona que han beneficiat el veïnat del districte de Sant Martí.

Dos projectes impulsats per l’Ajuntament de Barcelona han quedat finalistes en la 7a edició dels premis Innovation in Politics Awards que des del 2017 reconeixen projectes europeus que impacten positivament en la vida de les persones i enforteixen la democràcia. Es tracta de la iniciativa B-Mincome i de les cooperatives d’habitatge impulsades amb l’entitat Sostre Cívic.

El projecte B-Mincome de lluita integral contra la pobresa, que combina suport financer amb polítiques actives d’inclusió sociolaboral, és finalista en la categoria de Desenvolupament Local.

I el projecte pioner de foment de l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb l’entitat Sostre Cívic, és finalista en la categoria de Cohesió Social. En concret, la cooperativa ha impulsat cinc promocions d’habitatge cooperatiu en sòl municipal, un d’aquests és l’edifici La Balma al carrer d’Espronceda 131-135, al barri del Poblenou,

Enguany s’hi han presentat al certament un total de 334 projectes procedents de 26 països, 70 dels quals han arribat a la final.

Els projectes guanyadors s’anunciaran a la Gala internacional que tindrà lloc a Barcelona el dia 2 de maig en el marc de la Capital Europea de la Democràcia, que durant aquest any ostenta Barcelona.

Més informació