Mercat de Mercats 2015

 

 

 

 

 

Mercat de Mercats 2015

#mercatdemercats

 

 

 

 

El cuiner peruà Gastón Acurio i els Artistes de Mercat, grans

protagonistes de la jornada de cloenda de Mercat de Mercats

 

Un any més, l'Aula Gastronòmica i l'Aula de Tast reuneixen al voltant del producte i la cuina de mercat els principals representants de la cuina clàssica-contemporània catalana. Aquest diumenge 25 d'octubre, les cuines i parades de la VI edició de Mercat de Mercats tanquen després de tres dies d'activitat constant al Pla de la Catedral. Prop de 265.000 persones han visitat la fira. El nou disseny de l’espai de la fira, més ampli que en passades edicions, ha permès que el públic s'hagi pogut moure còmodament. Els visitants han pogut gaudir de les 23 parades de mercats, 20 productors de proximitat, 10 cellers de vins i caves de Catalunya i 14 bars i restaurants que han ofert algunes de les seves millors elaboracions. Durant els tres dies de l'esdeveniment, s’han servit 65.000 tiquets de degustació. Disposeu de més informació sobre el balanç de la fira en la nota difosa per l'Ajuntament de Barcelona.

 

 

_____________________________________________________

 

Seguiu tota la informació de la fira, les activitats, els participants i les intervencions dels comerciants al blog de Mercats de Barcelona ajuntament.barcelona.cat/somdemercat

 

_____________________________________________________

 

 

A la fira han participat aquest any un total de 23 comerciants en representació de la xarxa de mercats barcelonins. (vegeu la seva ubicació a la fira a la secció “Paradistes”). A les parades dels comerciants s'ha destacat un “producte estrella”, diferenciat dels altres amb una senyalètica pròpia tot subratllant les seves característiques. A més, cada producte s'ha acompanyat de receptes amb la idea de donar tot el protagonisme al producte de mercat a totes les parades.

 

 

"Artistes de Mercat"
 
 
La novetat en l’edició d’aquest any ha estat la creació de l’espai “Artistes de Mercat”. Una desena de comerciants de diversos mercats barcelonins han participat en una xerrada tot parlant del que millor coneixen: els productes que tenen a la venda als seus establiments.
 
 
Cada comerciant ha escollit un tema, des de com gaudir del bacallà (d’Islàndia) al menjar de la tardor, amb les carbasses, bolets i castanyes com a protagonistes, l’aviram selecte, la xarcuteria, els ous frescos, els pebrots picants i els bitxos –tota una festa al plat!-, la cuina saludable per celíacs o els secrets de la carn picada i del pernil.

 

Les aules de Gastronomia i de Tast han preparat sessions de cuina amb la participació de xefs i sumillers catalans de reconegut prestigi. I com ja és tradicional, durant la fira s'hi ha pogut fer un tast de tapes, "platillos" i racions elaborades per diversos restauradors. Podeu consultar el preu dels tiquets en aquesta mateixa pàgina.

 

Tornar al principi

Convidat: la cuina peruana

Descobrir coses noves, aprendre’n i gaudir-ne sempre és un gran esdeveniment. Això és el que ha proposat Mercat de Mercats, tot acollint en aquesta nova edició una cultura gastronòmica procedent del continent americà: la cuina peruana.

 

 

 

A través de les activitats programades a les aules Gastronòmica i de Tast, hem pogut conèixer les seves particularitats, el que compartim des de la cuina mediterrània (tomàquets, pebrots, patates o xocolata, que provenen d’Amèrica) i les tendències que apunta el Perú en la gastronomia, protagonista de l’escena gastronòmica internacional. Per exemple, a l’Aula Gastronòmica hi ha hagut ponències sobre la causa limeña, amb la patata com a protagonista, o sobre els cítrics i el peix cru amb els populars cebiches peruans. El cuiner Gastón Acurio i la seva Pandilla de la leche de tigre (els millors elaboradors de ‘cebiche’ del Perú) hi han estat presents.

 

 

Activitats lúdiques

Divendres 23 a les 13:30 hores i dissabte 24 a les 14:30 hi ha hagut actuacions a l'espai de la fira amb "Música al carrer Ciutat Vella". Diumenge, 25 s'ha fet una ballada folclòrica a càrrec de Promperú a les 13:00, 14:00 i 16:30 hores. A partir de les 12 h hi ha hagut l'actuacio de "Música al carrer Ciutat Vella".

 

Tornar al principi

 

Vegeu el plànol de la distribució d'espais de la fira a l'avinguda de la Catedral (pdf)

 

 

Preu dels tiquets

 

 

Preu dels tiquets de consumició de la fira Mercat de Mercats 2015

 

 

 

 

Tornar al principi