Continguts del blog

Des de fa un parell d’edicions es pot col·laborar amb el Gran Recapte en alguns mercats. La ciutadania pot donar productes refrigerats com carn, ous i peix als mercats, d’alt valor proteínic, a través de la donació de vals de 3€. Enguany se celebra entre el 16 i el 21 de novembre i es pot participar a través dels següents mercats: ConcepcióNinotCarmelProvençalsSagrada... Seguir llegint
El personal del Mercat de la Concepció va rebre 2.500 mascaretes higièniques de la marca Uniqlo, acció que també s'ha dut a terme al Mercado de la Paz de Madrid.   L'objectiu de la donació va ser recolzar el comerç essencial, que com els mercats, han estat a primera línia des de l'inici de la pandèmia. La marca defensa que no hi ha res més representatiu per a... Seguir llegint
L'alvocat és un aliment que ens aporta diversos beneficis per al nostre organisme. A més conté fibra i minerals com potassi, sodi o magnesi i vitamines com la C, l'E, B o la K1 que és essencial en la coagulació de la sang. A continuació us presentem diversos consells a l'hora de consumir-los a les vostres llars. A l'hora de comprar-los convé que no estiguin massa tous ni... Seguir llegint
Aquest cap de setmana se celebra la Castanyada. Mengem panellets, moniatos, i com no, castanyes! Coneixeu les propietats d'aquest producte de tardor? En aquest post us en donem alguns detalls: El component principal de les castanyes són els hidrats de carboni. Mentre que la majoria de fruites seques tenen entre un 15-20%, les castanyes en tenen un 40%. Cal destacar que és poc calòrica i... Seguir llegint
El segon divendres d’octubre se celebra cada any el Dia Mundial de l’Ou, un esdeveniment que està dedicat a difondre les propietats d’aquest aliment i la seva importància en la nutrició humana, i que es commemora a més de vuitanta països dels cinc continents. Les propietats de l’ou com a aliment el converteixen en un autèntic tresor alimentari i l’han fet... Seguir llegint
Amb la tardor ja aquí, els mercats es comencen a omplir de colors marrons, taronges i vermells, i enmig de tot això, hi trobem les carbasses. Es tracta d'un producte que ens permet elaborar diversos plats de tardor i hivern i  més, ens aporta un gran valor nutritiu. Voleu saber-ne més?  És un aliment rehidratant ja que te molta aigua - aproximadament un 90% - i és abundant en... Seguir llegint
De totes les consultes que ens fan els consumidors, la que més es repeteix és amb quina freqüència podem menjar ous. Ara que la ciència ha desmentit el mite del colesterol que durant tant de temps va acompanyar l’ou, podem afirmar que en una dieta saludable podem consumir ous diàriament, si no es pateix cap condició mèdica que ho desaconselli. En el passat, la creença que el... Seguir llegint
El passat mes de maig, en ple confinament, es va engegar la iniciativa #PlantamAlBalcó: des dels Mercats de Barcelona es van repartir, de manera gratuïta, 80.000 plantes de diferents tipus per tal que la clientela les plantés als seus balcons i terrasses. Es tractava d'un excedent que s'havia produït a causa de la crisi de la covid-19: Parcs i Jardins van haver d'aturar-ne la... Seguir llegint
Els Mercats de Barcelona tenen diferents horaris, segons han cregut convenient. A continuació us els detallem: Districte de GràciaAbaceria: de dilluns a dijous de 8 a 15 hores i de 17 a 20.30 hores. Divendres de 8 a 20:30 hores i dissabtes de 8 a 15 hores.Estrella: dilluns, dimecres i dijous de 8 a 14 hores. Dimarts i divendres obre també a les tardes, de 17 a 20 hores, i dissabtes de 8 a 14... Seguir llegint
Ara fa 60 anys que es va inaugurar el Mercat de Montserrat, a Nou Barris. Ho va fer a la Via Júlia i estava destinat a abastir unes 85.000 persones de la Prosperitat, Trinitat, Roquetes i Verdun que fins aquell moment havien de fer-ho al Mercat de Sant Andreu.  El 18 de juliol del 1955 s'inaugurava el nou mercat de la plaça Masadas, a la Sagrera, avui en dia enderrocat. L'orígen... Seguir llegint

Pàgines