Continguts del blog

Seguim amb el cicle de bars de mercat, on us donem a conèixer els autèntics racons de la ciutat on gaudir d’un bon menjar i una excel·lent cuina de mercat per a tots els gustos! Avui us portem tres noves propostes de tres mercats diferents.A El Bar del Mercat situat al mercat de Sants, porten més de 22 anys oferint cuina de mercat. La Mari Carmen ens explica que els seus plats... Seguir llegint
Les mongetes pertanyen a la família dels llegums quan són seques, però es consideren hortalisses quan les mengem tendres i verdes. En trobem durant tot l’any, però la seva temporada és l’estiu, així que ara és l’època ideal per comprar-ne! N’hi ha moltíssimes varietats, però se solen classificar en dues: les enfiladisses o planes, i les de mata baixa o rodones.Gairebé tota... Seguir llegint
Segurament no hauríeu mai imaginat que amb les pells i els pinyols dels alvocats, les peles de les magranes, aquells nabius que ja han deixat enrere els seus millors temps o la pell seca de les cebes podeu fer tints naturals amb els quals practicar el tie-dye, un procés on es fan nusos o es lliguen els teixits, normalment de cotó, tot i que també pot utilitzar-se qualsevol mena de fibra natural.... Seguir llegint
Avui se celebra el dia mundial de la síndria, i què millor que un tall d'aquesta deliciosa fruita en un dia calorós d'estiu? Per això us portem algunes curiositats i receptes per gaudir d'aquest aliment durant aquesta època. La síndria és originària del sud d'Àfrica, i és coneguda per ser rica en sucres naturals, vitamina A, vitamina C i potassi, a més de tenir un 92% d'... Seguir llegint
L’11 de juny es va celebrar el reconeixement de les ‘Bones idees per canviar el món 2021’ dins de l’acte ‘Mou-te pel clima’. Aquest és una selecció per part de la Xarxa Barcelona + Sostenible de deu bones pràctiques, on es premia a les entitats per la labor que desenvolupen.Cada una de les idees correspon a un dels 10 objectius del Compromís Ciutadà per la... Seguir llegint
Avui, 29 de juliol, es rendeix homenatge a un dels plats més populars del món: la lasanya! I per celebrar el dia mundial d’aquesta delícia, us explicarem algunes curiositats i trucs d’aquest plat.La lasanya és un plat elaborat amb diverses capes o làmines de pasta, amb diferents opcions de farcit. La més comuna és la carn picada, però també pot anar farcida de pollastre, peix o... Seguir llegint
Als mercats hi podem trobar un munt de productes, de comerciants, de visitants, de colors, de parades interiors... però també d’exteriors! Avui us presentem algunes de les parades exteriors que podeu trobar al Mercat de Sants, on podreu comprar des de roba fins a figuretes de col·leccionisme.  A la parada Nens Trini ofereixen roba interior, de noi i de noia, i també tota... Seguir llegint
Per tancar la primera jornada de tallers de Petit Mercat de Mercats, vam assistir a un showcooking per llepar-se’n els dits! Ho vam aprendre tot sobre els menuts amb el Borja de la Granja Elena, que va preparar dues de les seves especialitats: callos fregits i cap i pota amb sofregit de ceba, vi ranci i bolets. Dos guisats totalment diferents però igual de deliciosos! El Borja va... Seguir llegint
Encara no has anat a tastar les tapes i els plats que ofereixen els bars dels mercats de Barcelona? Tens un munt d’opcions per escollir i cada un et sorprendrà amb el seu tipus de cuina i els seus encants. Avui us portem tres nous bars en aquest cicle de bars de mercat!Al Mercat de la Llibertat, trobareu el bar La Clau. Porten 39 anys al mercat i ofereixen tota classe de tapes, entrepans i... Seguir llegint
En Xavi Alba, propietari de la Bodega Pasaje, i la Julia Esteve, una de les cuineres del restaurant, van impartir un showcooking durant la fira Petit Mercat de Mercats, celebrada al Mercat de la Marina, per ensenyar als assistents un dels seus plats estrella: la rajada a l’all cremat.  Aquest plat, tradicional i de bodega, no falla mai! A més, és una recepta de cuina d’... Seguir llegint

Pàgines