Continguts del blog

Alumnes de 1r curs del grau de Disseny d’Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona han presentat “Recuperem els Quioscos de La Rambla”, un projecte amb què han treballat una quarantena de propostes de remodelació dels quioscos buits de La Rambla. Amb aquest projecte Elisava vol donar una segona vida als quioscos de flors que actualment es... Seguir llegint
El Rebost Solidari de Gràcia lluita per erradicar la pobresa alimentària crònica del barri i al Mercat de Lesseps és on es troba el seu magatzem central, on hi guarden els productes frescos que posteriorment seran entregats a usuaris i usuàries del rebost. A més, el mercat els dona també productes frescos, que directament guarden al magatzem que es troba a la planta baixa del mercat de forma... Seguir llegint
Com en el cas de l'agricultura, la temporalitat dels peixos i mariscs té la seva raó de ser. Està relacionada amb les èpoques de cria i amb els moviments de les espècies, que depenen molt de la temperatura...  Aquest desplaçament fa que, en molts casos, aquestes espècies siguin més fàcils de capturar sense necessitat de portar-les des de molt més lluny congelades i generant més petjada... Seguir llegint
Amb el mes de maig comencen a arribar les cireres als mercats, aquesta fruita primerenca que ens agrada a grans i a petits. A més de ser delicioses, ens aporten una gran varietat de beneficis per al nostre organisme que a continuació expliquem. Pel que fa als seus nutrients, les cireres contenen un 12% d'hidrats de carboni - la majoria fructosa - i un 2% de fibra, que ajuda a regular el... Seguir llegint
Pocs metres separen el Mercat de la Boqueria i el nou edifici de l'Escola Massana -tot i que pocs metres els separaven ja abans d'aquesta nova construcció. La majoria de l'alumnat d'aquesta escola artística travessa les instal·lacions del mercat cada matí, anant a classe, mentre els i les paradistes es preparen per a una nova jornada. I, des de fa 5 anys, els i les... Seguir llegint
Des de mercats de Barcelona s'impulsa el programa educatiu 'Mengem sa, mengem de mercat' des de fa anys amb l'objectiu de transmetre el valor del mercat com a espai de servei de qualitat i salut, de proximitat i de relació social i la importància demantenir una dieta equilibrada amb productes de temporada, frescos i propers juntament amb la pràctica habitual de l'esport.... Seguir llegint
Dins la iniciativa 'Viu la primavera al MercArt del Carmel', nens i nenes d'escoles del barri del Mercat del Carmel van elaborar durant la setmana passada, diversos murals decoratius que ara lluiexen a les parades buides del mercat.   En total, hi van partipar sis escoles del barri - 500 nens i nenes - a partir de material que se'ls va oferir des del mercat. Els... Seguir llegint
El codi de l’ou és la sèrie de números i lletres que els ous frescos de gallina porten imprès a la closca. El marcatge dels ous és obligatori als països membres de la UE des de mitjans de la dècada dels 2000 i la seva presència ens indica que la granja d’origen està registrada i controlada per les autoritats. Aquest sistema d’identificació individual és exclusiu dels ous de... Seguir llegint
Sabíeu que quan mengem maduixes no ens estem menjant un fruit, sinó centenars, tants com granets que veiem a la seva superfície? El que ingerim és un eixamplament de la flor sobre la qual trobem fruits molt petits. Les maduixes són una fruita de primavera. Són antioxidants, ja que contenen vitamina C. Els antocians poden arribar a ser cinquanta vegades més antioxidants que la vitamina E o... Seguir llegint
 Els mercats de Barcelona són molt més que un lloc on anar a fer la compra de productes frescos i de proximitat. Són centres de cohesió i socialització als barris i punts on hi comencen i hi passen moltes coses. A banda d'oferir i proveir d'aliments als veïns i veïnes dels barris de la ciutat, els mercats participen en diverses iniciatives, juntament amb entitats del barri de forma... Seguir llegint

Pàgines