Continguts del blog

El passat 29 de juny va tenir lloc una taula rodona sobre el futur de les botigues online als mercats organitzada per Fica't. En aquest sentit, hi van participar diversos ponents relacionats amb el món del comerç i els mercats que van donar afirmació a la pregunta, però amb alguns matissos.  Oriol Safont, paradista del Mercat de Cardedeu, va posar de relleu els canvis que s'... Seguir llegint
Durant tot l'any, des del Mercat de l'Abaceria han promogut el Rebost solidari de Gràcia, aportant i repartint aliments i productes de necessitat a persones del barri que ho necessiten. La Maribel Ampolla, presidenta i paradista del mercat, ens explica que cada dissabte es fa recollida a totes les parades que hi participen i es guarda a la càmera per dilluns fer-ne el repartiment. A... Seguir llegint
Des del Mercat del Ninot, i concretament des de la seva aula de cuina, ofereixen una variada sèrie de tallers gastronòmics habitualment i actualment,  ho fan online. Encara no els coneixeu? Amb l'objectiu de fomentar la cuina de mercat, de qualitat, i amb productes frescos, la xef Anna de Pablo dedica els seus tallers a diversos tipus de plats i productes on els alumnes aprendran un... Seguir llegint
L’ou és possiblement l’aliment més complet de la nostra dieta i sense dubte és el més utilitzat a la cuina. Cap altre aliment s’utilitza en l’elaboració de tants plats, i cap altre té un paper tan divers com l’ou. Als que ens dediquem a la producció d’ous ens encanta parlar de les seves innumerables propietats i de la seva gran versatilitat a la cuina.... Seguir llegint
Des de la parada 'La Confiança' del Mercat de la Mercè han col·laborat en la iniciativa impulsada pel Grup Sagardi "Cap àvia sense un bon àpat" durant el confinament. El projecte té l'objectiu de garantir àpats a majors de 70 anys que visquin sols. El paper de la parada 'La Confiança' va ser el de processar la carn que els arribava de Sagardi des del seu... Seguir llegint
El Mercat de Bon Pastor ha col·laborat durant les darreres setmanes en la distribució del llibre “Desde lo alto”, que recull diversos textos escrits per docents de l’Escola Bon Pastor i que dedicarà part de la seva recaudació a ajudar a la Residència de la gent gran de Bon Pastor.  A més del mercat, hi han participat diverses entitats del barri com el Centre... Seguir llegint
Des de Mercats de Barcelona us proposem, durant les properes setmanes, una sèrie de reptes en família per poder seguir posant en valor el programa educatiu Mengem sa, Mengem de Mercat entre els infants, i passar una bona estona des de casa amb els que us envolten seguint els valors i continguts del programa educatiu dels mercats Mengem sa, mengem de mercat.  Quina és... Seguir llegint
Enguany la Setmana d'Arquitectura s'adapta a un format virtual i ens convida a obrir una nova finestra per descobrir l'arquitectura sense sortir de casa. En aquest sentit, entre el 7 i el 17 de maig, es proposa una selecció de continguts per gaudir de la Setmana d'Arquitectura sense sortir de casa: conferències i trobades en streaming, debats, visites virtuals a diferents... Seguir llegint
El vídeo, produït pel Museu d'Història de Barcelona (MUHBA) amb la Fundació Museu Historicosocial de La Maquinista Terrestre i Marítima S.A i de Macosa, repassa la construcció de mercats de ferro activitat de la Maquinista, que va esdevenir una de les peces claus de la transformació de Barcelona en metròpoli. El sistema de mercats, construïts entre 1846 i 1916, estaven caracteritzats per... Seguir llegint
El Pinotxo Bar i el Quim de la Boqueria participaran a l'edició online del GastroPirineus el proper dissabte 9 de maig. El Jordi Asín i el Quim Márquez, respectivament, formaran part de les 12 hores de sessions de cuina que s'oferiran a través del canal de Gastroevents online a partir de les 9 hores.  Entre els 32 xefs de renom participants, hi trobem cuiners com el Joan Roca,... Seguir llegint

Pàgines