Continguts del blog

Des d'avui i fins a la celebració del Carnaval, estigueu atents a les nostres xarxes per descobrir la història de la Pebrot d'Or 2021, la Margarida, ambaixadora enguany de la festivitat.   Com podreu veure al nostre Facebook i Instagram, avui és un dia especial per als mercats de Barcelona. Una llavor de la mare Pebrot està reinaixent a un petit hort a la vora del riu... Seguir llegint
Les nous destaquen pels seus efectes de millora de salut cardiovascular i la prevenció de malalties neurodegeneratives, però té d'altres propietats que són beneficiants per al nostre organisme. Les coneixeu? A continuació us en detallem algunes: Tenen un alt valor energètic i a més un valor de proteines semblants al de la carn (d'un 18%). A més contenen vitamina B, E, coure - que... Seguir llegint
Barcelona serà l’escenari aquest any del VII Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, el primer tractat internacional de ciutats en matèria d’alimentació, que posa en relleu el paper estratègic de les ciutats en el desenvolupament de sistemes alimentaris sostenibles.La ciutat es converteix així en Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021,... Seguir llegint
El Festival Tradicionàrius ha tornat aquest gener programant 48 activitats al voltant de la música folk de manera presencial i telemàtica, adaptant-se a les circumstàncies actuals derivades de la covid-19. Una de les fites ineludibles durant el mes de gener a Gràcia és la celebració dels Foguerons de Sant Antoni. Des del Tradicionàrius oferiran activitats presencials i en línia el dijous, un... Seguir llegint
La ceba és un dels aliments més versatils a la nostra cuina, la trobem en moltíssims plats i és que el seu toc en alguns plats, és imprescindible! En coneixem les propietats? A continuació, us en detallem algunes. La ceba conté vitamina A, B1, C, E i àcid fòlic. Pel que fa a minerals, té calci, magnesi, iode, cobalt, coure, ferro, fòsfor, clor, níquel, potassi, csilici, zinc, sofre i brom.... Seguir llegint
L'all és un dels ingredients que més acostumem a utilitzar a la nostra cuina, ja sigui en sofregits, en sopes, entre d'altres. Quines són les propietats nutricionals de l'all? Té un contingut energètic alt, ja que té forces proteïnes i hidrats de carboni. Com a minerals conté potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode, i pel que fa a les vitamines, té B que ajuden al bon funcionament... Seguir llegint
Durant les darreres setmanes hem après un munt sobre cuina nadalenca a través de la iniciativa "Per Nadal fem gran la cuina de mercat", juntament amb Grandma's Cooking Barcelona. L'avi Jordi, el passat 4 de desembre a la Boqueria, i l'àvia Pilar, el divendres 11 de desembre al Ninot, van preparar plats ben tradicionals i deliciosos que es van emetre en directe a través de l... Seguir llegint
Mercats de Barcelona, juntament amb Grandma's Cooking Barcelona, oferiran tres streamings durant aquest mes de desembre on després d'un recorregut pel mercat - i la seva pertinent compra! - s'hi mostrarà, pas a pas, com elaborar una recepta nadalenca. Cadascun dels directes es podran seguir en directe des del compte d'Instagram de Mercats BCN i de Grandma's Cooking. El 4... Seguir llegint
A la nostra ciutat, un dels sectors més castigats per la crisi sanitària ha estat el comerç de proximitat. Per això, s'ha fet necessari realitzar accions de promoció i dinamització amb l’objectiu de reactivar i incentivar la compra als comerços de proximitat i, concretament, als mercats municipals. Tot això recalcant el seu valor com a eix econòmic i social clau de la ciutat, a més del... Seguir llegint
Article de la Federació Avícola Catalana - en el marc de la Setmana de Mercats S’acosten les festes de Nadal, en què la cuina pren el protagonisme a la majoria de les llars i recuperem la tradició dels grans àpats en família. Des de molt antic, la peça d'aviram sencera és un dels plats més exquisits i festius per excel·lència i per això les aus sempre han format part dels... Seguir llegint

Pàgines