Existeixen tradicions i costums úniques de les festes de Nadal, i entre aquestes hi ha la tradició de portar roba interior vermella durant la nit de Cap d’Any per començar l’any nou amb bona sort. I per què de color vermell? Doncs té a veure amb el fet que el color vermell simbolitza felicitat, passió, èxit i bona fortuna, que són algunes de les coses que se solen desitjar quan... Seguir llegint
En Jordi Capdevila, juntament amb els seus germans i la seva mare, van obrir la parada de Cal Sargaire al Mercat de Sant Gervasi a finals de l'any passat. D'aquesta manera, van expandir el seu negoci familiar lleidatà fins a arribar a la ciutat comtal. I, és clar, van considerar que els Mercats de Barcelona eren la via adequada per arribar a un consumidor que valorés la qualitat, la... Seguir llegint
Estem a un dia de la gran fira de la gastronomia i el producte i un dels espais amb més protagonisme durant aquest esdeveniment són les parades de mercat. Diversos paradistes dels mercats de la ciutat reprodueixen les seves habituals parades als estands de la fira, oferint així, els seus productes estrella. Aquest any comptarem amb la participació de tretze parades de mercat de... Seguir llegint
En Juan Fernando fa 8 anys que està al capdavant de la parada La Confiança del Mercat de la Mercè i el passat octubre va fer 6 anys que participa a la fira Mercat de Mercats. En Juan diu que aquesta fira és important per donar a conèixer què fan els professionals de la xarcuteria, que són un gremi que sempre està a la última i innova i es preocupa perquè els productes... Seguir llegint
Aquesta 8a edició de Mercat de Mercats comptarà amb la Sílvia Manzano del Mercat de Lesseps com a artista de mercat. Ella vindrà a exposar els nous hàbits de consum i els nous productes de xarcuteria que tenen cada cop més demanda: els producte sense gluten, sense lactosa, sense sucres afegits i sense lisosomes.“Tot això és que el que vull explicar perquè el públic sàpiga que el gremi de... Seguir llegint
A la Rosa Marina la podreu recordar de l’any passat -i l’anterior- donant la seva xerrada sobre el bacallà, la importància del consum d’aquest peix i de com ens explicava la versatilitat a la cuina del seu aliment estrella.Aquest any els qui vingueu a Mercat de Mercats la podreu tornar a trobar, però, amb la seva parada. "Intentaré reproduir la parada del mercat de Santa... Seguir llegint
En Ramón és un home amb molta energia. I part d’ella la utilitza per estar sempre present a Mercat de Mercats, des del primer any. Per a ell és tota una experiència i troba “molt interessant que el mercat surti al carrer per promocionar el que fem a dins i que la gent ens conegui”.En el que ell considera un marc idíl·lic (davant la Catedral) en Ramon i el seu equip del... Seguir llegint
Per la Toñi de Xarcuteria Toñis aquesta serà una gran cita. Un cap de setmana intens en el que mai ha participat abans: “Tinc companys que sí m’han parlat de la fira i de la seva intensitat, però mai ho he viscut en primera persona i en tinc moltes ganes”. Tot i que els nervis d’un primer cop hi són present, la Toñi es mostra confiada i creu que serà una gran... Seguir llegint
En Jordi és tot un expert en pernils i fa 5 anys que va entrar com a paradista al Mercat de la Mercè a la parada de Món Ibèric. Des d’aleshores sempre ha estat interessat per les fires gastronòmiques i per això va pensar que estar present a Mercat de Mercats seria una bona oportunitat: “Hi he anat algun cop com a visitant i a veure a amics comerciants i sempre he vist que és molt gran... Seguir llegint
En Juan Fernando fa 8 anys que està al capdavant de la parada La Confiança del Mercat de la Mercè i ja és un veterà de la fira Mercat de Mercats on hi ha participat durant 6 anys: “Hi ha hagut edicions de tot, unes més bones, d’altres més fluixes, però sempre ha estat una bona experiència. Sempre t’emportes una experiència i sobretot, nosaltres notem molt que tenim clients que... Seguir llegint