Els mercats de la ciutat estan plens de vida i d’històries a explicar. Gran part d’aquestes les formen els bars que cada dia reben als seus clients amb els millors dels somriures i els plats ben plens. Avui estrenem el cicle d’articles sobre bars de mercat amb alguns establiments que ofereixen especialitats d’allò més casolanes, que et faran dubtar de si estàs menjant al mercat o a casa l’àvia!
Bar Mariana, la cuina com a casa:
En una de les cantonades del Mercat de Sant Antoni hi trobem el Bar Mariana. Al peu de canyó hi és la Mariana Mora Rivera, la seva propietària des del febrer del 2007, que compta amb una llarga trajectòria al mercat, des del 1998 que hi treballa.
El Bar Mariana es caracteritza per ser un bar casolà. Una carta plena d’opcions que et fan sentir com a casa. Plats que preparen elles mateixes en una petita cuina oberta que tothom qui vulgui pot observar. Alguns dels seus plats més famosos són:
- Els macarrons amb tomàquet, amb el seu sofregit fet al moment i un sabor gairebé iguals que els de la iaia.
- Les truites al punt, que tant les podeu tastar en forma d’entrepà per esmorzar o acompanyades d’algun guarniment per dinar.
- També són conegudes les seves croquetes, fetes amb una beixamel tan cremosa que es desfà instantàniament al paladar.
Com diu la Mariana, menjar fora de casa o menjar preparat no vol dir menjar malament! Podeu visitar-la de dilluns a divendres de 8 a 20.30h, i els dissabtes de 8 a 17h. Us assegurem que us rebran amb els seus millors somriures i els plats més deliciosos!
Bar Joan, la varietat dificulta l’elecció:
Al Mercat de Santa Caterina hi podeu trobar el Bar Joan, una autèntica joia que podeu gaudir en ple centre de Barcelona tant per esmorzar com per dinar. Tant per aquells que els hi agrada un cafè amb brioixeria com per aquells que no contemplen un bon esmorzar si no és de forquilla.
Al peu del canyó s’hi troba en Joan, el capità d’aquesta aventura. Les tapes són les especialitats de la casa, siguin fredes o calentes. Una carta tan bona i extensa que es fa difícil no provar-la tota! Dins d’aquesta gran varietat, us fem una recomanació: les seves braves, no podeu marxar del bar sense haver-les tastat! No només perquè són les més barates de la ciutat, sinó perquè el seu sabor us deixaran meravellats, i no ho diem només nosaltres...
Els plats casolans formen part essencial del menú diari que podeu tastar en el seu menjador o demanar-vos-els per emportar. A més, cada dia tenen plats especials:
- Els dilluns i divendres podeu tastar les seves mandonguilles amb un sabor increïble.
- Els dimecres podeu trobar fideuà per a tots amb el seu allioli casolà. En canvi, si sou més de paella, el vostre dia és el dijous!
Bar El David, la cuina tradicional de cullera:
Si el que més us agrada són els plats de cullera, el vostre lloc és el Bar el David del Ninot, al Mercat del Ninot. Des del maig del 2015, quan el David va passar a ser-ne el propietari, s’ha convertit en l’únic bar del mercat que ofereix la cuina tradicional a l’antiga. Encara que va començar com una xurreria, al cap de poc temps va veure que aquesta opció no cridava tant l’atenció. La gent buscava menjar que s’assemblés al màxim possible al de casa. És aquí quan va decidir augmentar la barra de 3 a 8 metres i a oferir algunes taules per a menjar al bar. Clau d’èxit, ha passat de servir a 6 persones a unes 30.
Cada dia a les 6 del matí, el David, arriba al mercat per a començar a preparar tot el repertori d’opcions que ofereix la seva carta. D’aquesta manera, quan la clientela comença a arribar, els plats són llestos per a ser tastats! Cuina de proximitat en la seva essència. La seva especialitat són els dinars de cullera: els putxeros, callos, arrossos, entre d’altres.
I si no teniu temps per quedar-vos però els voleu tastar, també tenen opcions per emportar! No dubteu en visitar el David per gaudir de la cuina tradicional!
Afegeix un comentari