Ja tenim la primavera aquí, i amb ella, molts productes arriben als mercats! És el cas de les maduixes, que comencen a arribar-hi i es quedaran amb nosaltres fins a finals de maig i estirant fins a inicis de juny. Les maduixes és per molts, una de les seves fruites preferides i és que... no n'hi ha per menys! A banda d'això, teniu clar la sèrie de propietats beneficioses que ens poden aportar al nostre organisme? Estigueu atents!
Pel seu contigut de vitamina C, carotenoides i antocians, específics de les fruites vermelles, les maduixes tenen propietats antioxidants. Els antocians poden arribar a ser cinquanta vegades més antioxidants que la vitamina E o vint cops més que la vitamina C, és el cas també de les móres, les pomes o el raïm. Aquest fet es tradueix en una propietat molt beneficiosa pel nostre organisme.
A més, les maduixes milloren la circulació sanguínia i l'estat de la pell i les articulacions pel seu contigut de vitamina C. També poden ajudar a reduir el colesterol, i fins i tot, pels seus efectes antioxidants pot ajudar a prevenir la modificació de colesterol dolent.
Les maduixes poden ajudar a lubricar els pulmons en cas de tos seca i també tenen propietats diurètiques. Enforteixen les dents i genives i a més, poden ajudar a prevenir les càries.
Per conservar-les en bon estat es recomana posar-les en un lloc fresc, sec, fosc i separades el màxim possible entre elles. Si volem guardar-les a la nevera, cal que sigui amb film de plàstic, però també sense que les toqui.
Afegeix un comentari