L'estiu i el tomàquet són tan inseparables com Romeu i Julieta, Batman i Robin o les maduixes i la nata. Té tota la lògica del món: aquest fruit brilla durant tota l'estació en gairebé totes les seves varietats, i ens permet elaborar amanides, sopes, farcits i altres meravelles. Però què més podem saber del tomàquet? Quines varietats podem trobar al mercat?
Les verduleries s’omplen de tomàquets de pera, de branca, de Montserrat, verd, Raf, cherry, rosa de Barbastro, coer de boeuf, Roma, esquena verd... La finalitat del post d’avui és descobrir algunes de les varietats de tomàquets que ens ofereixen els mercats i quins tipus de plats podem preparar amb cada una d'elles.
- Cherry: És el tomàquet petit de les amanides de l'estiu. Es caracteritza pel seu sabor lleugerament àcid. Existeixen varietats de color groc, verd i negre.
- Raf: Són dolços, saborosos i carnosos i de color verdós. Estan molt cotitzats pel seu consum en cru.
- Montserrat: De pell consistent i colors molt variats (poden anar des del verd, el rosat i fins al vermell intens), té un aspecte similar a una carabassa. Es caracteritza perquè té poca polpa i llavors. Té un gust dolç.
- Rosa de Barbastro: Qualsevol format d'amanides els va bé, però a molta gent li agrada només amb sal, pebre i oli.
- Roma: És el millor tomàquet per fregir i el més adequat per fer conserves i ratllar. S'utilitza per fer gaspatxo i salmorejo.
- De Pera: Se sol cuinar en salses, en gaspatxo i salmorejo -els tomàquets carnosos donen cos a aquest tipus de plats-, rostits o a la paella amb vinagre de Mòdena i un ou mollet.
Però més enllà del seu gust i del seu atractiu per fora, per dins és també una fruita estrella de la dieta mediterrània per les seves qualitats hidratants i refrescants, i els seus nombrosos nutrients i virtuts extra (conté vitamines A, B i C, fòsfor i potassi. A més, és diürètic i laxant).
Afegeix un comentari