La primavera és l'època de la collita dels cítrics. I tot té un sentit: es cullen a la primavera perquè ens serveixen per protegir el sistema immunitari del fred que començarà quan arribi l'hivern. Per exemple, des de fa uns dies i durant aquestes dates, s'estan recol·lectant varietats com les arrufatines, clemenrubi, marisol, clemenules i les famoses clementines, família mare de les conegudes mandarines. També les llimones, les taronges, la llima, l'aranja i moltes varietats més!
En època de fred, els cítrics ens aporten vitamina C, que ens ajuda a escurçar la durada dels refredats i estimulen el sistema immunitari, depuren els òrgans, regeneren els teixits i eliminen les substàncies nocives i tòxiques del cos. La millor hora per ingerir aquestes vitamines és al matí i s'acostumen a prendre les peces per separat o en batuts. Suc de taronja, de llimona i altres combinacions de batuts i de les pintes més estrafolàries possibles. Vigileu amb el típic batut de taronja i pastanaga, aquesta última conté midó i no és aconsellable prendre'l cada dia.
I a la cuina també hi tenen lloc els cítrics, per exemple en receptes com la broqueta d'abadejo i clementina o el secret de porc amb confitura de clementina verda. I una de les postres que us recomanem per aquestes dates és la mousse de clementina! És tan fàcil com barrejar el suc de les clementines amb el sucre, afegir-hi les cues de gelatina prèviament hidratades i anar-hi incorporant la nata lentament!
Bon Nadal i no et refredis!
Afegeix un comentari