S’apropa l’hivern, el fred, i amb ells, una quantitat de meravellosos productes que arriben als mercats. Entre ells, ens trobem amb la carxofa, una hortalissa plena de propietats beneficioses per al nostre organisme i també amb moltes possibilitats a la cuina, ja que se’n pot aprofitar totes les seves parts.
Les carxofes proporcionen àcids que ajuden a reduir els nivells de colesterol a la sang, a més de disminuir la pressió arterial. Rebaixa els nivells de sucre en sang i així, ajuda a prevenir i a tractar els casos de diabetis.
És una verdura que conté un gran nombre de minerals i vitamines: magnesi, potassi, ferro, sodi, vitamina A i vitamina B.
A més, les carxofes compten amb propietats diürètiques i per tant, ajuden a disminuir la retenció de líquids i a eliminar toxines. Així doncs, també van bé per als problemes digestius i metabòlics, ja que es tracta d’un aliment depuratiu que regularitza l’intestí i enforteix el sistema immunitari.
Per a la seva conservació, es recomana guardar-les en una bossa de plàstic o en un recipient hermètic i consumir-les en un període de 5 o 6 dies com a màxim. D’aquesta manera conservarem al màxim les propietats i nutrients que ens aporta aquesta hortalissa.
En general, les carxofes són un producte que s’oxida força ràpid. Per prevenir-ho, et recomanem submergir-les en aigua amb llimona o julivert.
A l’hora d’anar al mercat a comprar-ne es recomana escollir les més pesades, tancades i amb les fulles molt juntes, ja que són les més tendres.
Com hem comentat anteriorment, les carxofes tenen una infinitat d’opcions a la cuina. Et proposem algunes receptes del nostre bloc i de Cuina.cat, perquè cuinis a casa amb aquesta verdura de temporada.
Afegeix un comentari