Existeix una olor característica que, quan els nostres sentits la perceben, ens transporten al caliu de la nostra llar. Aquesta olor tan familiar és la del pa casolà acabat de sortir del forn. Avui, dia 17 de novembre, celebrem el Dia Internacional del Pa Casolà.
Els orígens de la commemoració d’aquesta data es remunten a principis de la dècada dels vuitanta, a Michigan, on el Comitè Nacional del Pa Casolà va decidir dedicar-li un dia, precisament per animar a les famílies a gaudir de l’elaboració del pa artesanal.
I és que malgrat comptar amb tan sols quatre ingredients bàsics (farina, llevat, sal i aigua) podem trobar milers de variants de pa si afegim ingredients addicionals com la llet, l’ou, el sucre, espècies, fruites com les panses, verdures com la ceba, fruits secs com les anous o llavors de rosella. Depenent de la proporció que fem servir, podrem variar el tipus, la forma, la mida i les textures dels diferents pans que elaborem, la creativitat està servida!
Per tant, el millor que podem fer avui, per rendir tribut a aquest aliment, és reunir-nos amb amics, familiars, fins i tot amb la canalla, i animar-nos a cuinar aquest pa tan saborós i nutritiu.
Si volem omplir la llar d’olors càlides que ens recordin que hem de baixar el ritme i gaudir del Dia Internacional del Pa Casolà, podem atrevir-nos amb un pa de llevat que ens exigirà que anem a poc a poc. Hem de dedicar-li temps a treballar la massa i deixar-la reposar, abans de posar-la al forn.
Si cuinem amb família o amb amics, podem provar de fer rosquilles, brètzels, magdalenes o galetes, que acompanyats després amb un cafè o un te, segur ens faran gaudir de bons moments amb els nostres convidats.
No perdeu temps, escolliu la recepta que més us agradi, acosteu-vos al mercat més proper a la recerca dels ingredients i a gaudir d’aquest dia tan entranyable!
Afegeix un comentari