A hores d’ara segur que ja saps com d’important és introduir la fruita a la teva dieta diària. No serem els primers que t’expliquin les virtuts que tenen les fruites i els vegetals per l’organisme, però sí volem remarcar la importància de l’aigua que ens aporten els vegetals i les fruites de temporada.
En el Dia Mundial de l’Aigua, a banda de recordar la necessitat que el cos humà (format majoritàriament per aquest element) té de beure aigua per regenerar la sang i pel bon funcionament dels òrgans, també és important tenir en compte que a més de beure-la, també podem “menjar-la”.
Com? Doncs a través de la fruita. Les peces de fruita fresca (i de temporada) són les millors aliades per beure més aigua sense fer-ho directament d’una ampolla. Tot i que cada fruita aporta una quantitat d’aigua diferent, el cert és que de mitjana les fruites contenen entre un 80% i un 90% d’aigua. Així, per exemple, la que menys aigua té és el plàtan (un 74%) i la que més (si, ho has endevinat), la síndria amb un 92% d’aigua.
La fruita és un tresor de la natura que ajuda a regular el nostre organisme amb totes les vitamines (vitamina C, B), minerals com el potassi, fibra, àcids orgànics, polifenols i una petita quantitat de sucres naturals – com més madures, més sucres-.
Ara que ja hem entrar en la primavera és hora d’agafar el cabàs i anar al mercat a comprar maduixes, meló, síndria, cireres...
Ja ho saps, hi ha fruita per a tots els gustos i és un aliment molt beneficiós que no cal oblidar. Sinó la vols prendre com a postre, pots menjar-la entre els àpats principals i sobretot, introduir-la a l’esmorzar. I no hi ha excuses per no portar-la a la feina, ja que aguantarà bé dins un tàper!
Celebra el #DiaMundialdelAigua no només amb aquest recurs natural, sinó amb la fruita com a base nutricional.
Afegeix un comentari