En Xavier és un apassionat dels seus Ous de Calaf, unes joies alimentàries ovalades pels qui només té bones paraules. Mentre el públic s’ha anat aturant davant la parada dels Artistes de Mercat, en Xavier ha anat trencant ous de diferents mides i colors:” Els millors ous són els de la primera posta que tenen una closca més dura -ho ha mostrat en directe- i són més petits i gustosos”.
En Xavier Frauca ens explica que en realitat no hi ha cap diferència entre els ous rossos i els blancs, que és només cosa “del color de la gallina”. Els ous d’ànec, estruç i emú han estat presents sobre el taulell i han suscitat la curiositat dels visitants: “Són molt vistosos i curiosos de cuinar, però en realitat, com més gran és l’ou menys gustós resulta”.
En Xavier Camps i la Montse, d’Olives i Conserves Torres del Mercat de Santa Caterina han portat les darreres novetats de les banderoles amb olives, seitons, pop i sardines i tomàquets. Després de tota una vida darrera el taulell treballant amb olives, han experimentat noves formes de presentar aquestes banderoles que “amb gustos nous atrapen els joves i en general, serveixen per reivindicar un àpat que cada cop té més adeptes, el vermut”.
En Xavier ens diu que la tradició de prendre el vermut ha tornat amb força els darrers anys i que ells, amb el producte de mercat, no es cansen de fer més atractiu aquest moment del dia “entre l’esmorzar i el dinar”, que de vegades se sap quan comença, però no quan s’acaba!
I per acabar l’activitat dels Artistes de Mercat de dissabte, l’Olga Carrasco de Soley Roser de La Boqueria ha aterrat a Mercat de Mercats per parlar-nos del sèsam i d’altres llavors: “El sèsam amb cúrcuma, amb wasabi o sucre de panela són les darreres novetats per despertar tots els sentits”. L’Olga vol que el sèsam recuperi l’espai que es mereix a la cuina: “No és només ‘menjar per a ocells’ com la gent pensa sinó que ens aporta molt de gust als nostres plats”. Els que més han cridat l’atenció han estat les llavors de xia i rosella que “ajuden a dormir perquè són relaxants”.
Així doncs, bona nit, descanseu, perquè demà serà un diumenge intens amb noves xerrades de la mà dels paradistes dels nostres mercats!
Afegeix un comentari