El segon dia de Mercat de Mercats no ha decebut al públic. El sol, avui sí, ha brillat durant tota la jornada i ha acompanyat tant els artistes de mercat com els ponents de l’Aula de Mercat.
El més destacat del matí han estat el maridatge de formatge i vi, a càrrec de Formatges de Suïssa i les explicacions d’en Carlos Cervantes sobre la importància dels productes de la terra per fer elaborar una bona cervesa, sobretot pel que fa a l’aigua que s’utilitza.
Tast de formatges suïssos i vins Raimat
Tast de llúpol i llevats amb mestre cerveser Estrella Damm
Entre xerrada i xerrada, les cuines dels restaurants de mercat i dels altres d’arreu del país no han deixat de fer ‘xup xup’ amb les seves degustacions: xai, bacallà, risottos, salxitxes o plats vegetarians han estat les estrelles a l’hora de dinar (i de sopar!).
A la tarda, s’ha parlat de l’slow food (Pere Carrió, restaurant El Gat Blau), de la cuina dels dumpings xinesos (restaurant Kao Dim Sum), dels records d’infantesa que ens porten els plats de sempre en les seves noves versions de la mà del restaurant La Boscana de Lleida i del Mediamanga de Barcelona.
Pere Carrió durant el showcooking d'slow food
Plat de dumpings xinesos, a l'Aula de Mercat
Tota la família de La Boscana, amb Joel Castanyé i la seva mare al capdavant
Quan el sol ha caigut, l’Aula de Mercat encara respirava gastronomia; ha estat el moment de descobrir com podem cuinar els platets tradicionals d’una altra manera (amb el restaurant Mediamanga), com les receptes passen dels avis als nets sense perdre el sabor de sempre (amb el restaurant El Suquet de l’Almirall) o com els restaurants mariners porten el millor del mar a cada estació (amb el restaurant Estimar).
Cuina en família amb El Suquet de l'Almirall, a l'Aula de Mercat
Demà hi haurà més temps per descobrir nous sabors de temporada amb interessants tasts i històries de les cuines d’altres restaurants.
Afegeix un comentari