Avui els Artistes de Mercat s'han llevat més d'hora! A les 11.30h del matí ja teniem el primer d'ella a punt. El Jordi, de Món Ibèric -al Mercat de la Mercè- ha captat un dels públic més nombrosos tan bon punt a portat un pernil ibèric que feia venir salivera només de veure'l!
D'entrada, ens ha ensenyat els distintius de diferents colors amb els quals podem distingir la qualitat dels pernils: negre per als pernils 100% ibèrics, de gla, de porcs que han viscut sempre en llibertat i han estat alimentats amb aglans. El distintiu vermell indica que els animals han viscut un mínim de dos mesos a l'aire lliure i que, tot i que poden ser de raça creuada, tenen sang ibèrica. Finalment, els distintius de colors verd i blanc senyalen els pernils de una mica menys qualitat, que provenen d'animals que no han estat al camp i que s'han alimentat amb pinso.
Les desenes de persones que han escoltat al Jordi atentament, s'han acostat a la seva parada just després de la xerrada per tastar i comprar els seus deliciosos productes.
Poc després, el Juan Fer, de Cansaladeries La Confiança, també del Mercat de la Mercè, ha vingut a parlar-nos de la innovació en el producte de mercat. Explicant-nos com s'adona de la innovació que ens envolta, constantment, en tota mena de productes quotidians, ha portat els que ell mateix elabora en el seu obrador.
Sense perdre de vista els orígens, el producte tradicional i de tota la vida -botifarres d'ou, bull o hamburgueses-, el Juan Fer s'ha adaptat als nous temps. Així, hem descobert que a les seves parades hi podem trobar botifarres d'ou amb truita de patates, croquetes de xocolata o de pastís de formatge, hamburgueses de pintxos o fins i tot de xurrasco i moltíssims productes més que se li acudeixen i que, sens dubte, tenen un gran èxit entre els seus clients.
Finalment, a la tarda, ha arribat el torn de la Sílvia Manzano, que té una xarcuteria al Mercat de Lesseps. Però la xarcuteria de la Sílvia és molt especial... aproximadament el 90% dels productes que s'hi troben són sense gluten -i molts d'ells també sense lactosa!
La Sílvia es va adonar que el seu marit, que és diabètic, tenia certes dificultats per trobar productes que li fessin bé i que fossin saludables. A partir d'aquí, es va decidir a investigar el món dels productes que no porten ni gluten ni lactosa sense allunyar-se del món de la xarcuteria de mercat, en el que s'havia mogut des de ben petita.
Així doncs, la Sílvia va començar a portar al seu establiment fuets, llonganisses i botifarres d'aquest tipus. Sense additius, sense glucosa i, sens dubte, més sans. Com ella ens deia, aquest tipus de productes són, pràcticament al 90% o 100% animal, de manera que amb ells consumim menys conservants i altres tipus d'afegits.
Amb la Sílvia doncs hem arribat a l'última Artista de Mercat i ens hem acomiadat de la nostra fira fins l'any vinent!
Afegeix un comentari