Aquest cap de setmana tres mercats de Barcelona van guarnir les seves parades amb les millors elaboracions culinàries. El Mercat de Felip II, el de l’Abaceria i el de Sant Gervasi, van ser els protagonistes.
Dissabte al matí, els paradistes del Mercat de Felip II, del barri de Sant Andreu, van oferir als seus clients una degustació dels seus propis productes. El matí avançava i a les parades s’hi podia tastar des de safates plenes d’embotits de tot tipus, fins a tastets amb salmó o altres productes provinents de les pròpies parades.
Va ser un matí especial al Mercat Felip II, i és no cada dissabte es poden degustar productes de primera a les parades del mercat!
Al vespre, el Mercat de l’Abaceria, del barri de Gràcia començava a escalfar motors... A les vuit del vespre començava el Tast de Nit i hi havia quelcom important a celebrar: el 125è aniversari del mercat! Quan quedaven pocs minuts per les vuit, la gent ja començava a apropar-se als voltants del mercat, sabien que n’hi havia una de grossa preparada al seu interior, i no s’equivocaven!
Marisc, arrossos, fideuà, hamburgueses de tot tipus, tastets fets amb molt d’afecte... hi havia de tot! Des de primera hora la gent passejava pels passadissos del mercat amb ambient festiu. A més, el Tast de Nit va comptar amb la participació del grup de Tabalers del barri de Sarrià, qui van desfilar per tots els racons del mercat, i ambientar la vesprada amb el seu ritme tant característic. Va ser tota una festa!
En aquell mateix moment, hi havia un altre mercat de la ciutat que també es vestia de gala. En aquest cas, parlem del Mercat de Sant Gervasi. Als voltants del mercat, s’hi havien organitzat durant tot el dia diverses activitats per a totes les edats: des de tallers per als més petits al matí, fins a una ballada de sardanes a mitja tarda, per tant, l’ambient ja era festiu!
Els paradistes mostraven en cada gest el millor dels seus somriures i oferien a tots els assistents una gran quantitat d’elaboracions. N’hi havia que amb la paella davant, continuaven preparant cassolades de fideuà!
Hem viscut un cap de setmana intens i ple de sabors als mercats, esperem repetir-ho ben aviat!
Afegeix un comentari