Entre tots els beneficis del bròquil cal remarca les seves propietats antioxidants i el seu alt contingut en proteïnes i el fet que no conté colesterol ni greixos.
El bròquil és una verdura de la família de les bràssiques, la mateixa a la que pertany la col, ideal per a la cuina del dia a dia i per fer varietat d’acompanyaments. Afegint-lo a la nostra dieta aconseguim, per exemple, prevenir les enfermetats cardiovasculars, protegir el cor – perquè prevé l’acumulació de triglicèrids a les artèries- i fins i tot és un anti cancerigen. Fins i tot, durant la menopausa ajuda a regular l’equilibri hormonal controlant el nivell d’estrògens.
El seu alt contingut en fibra també el fa ideal per a dietes especials, però a més, és una verdura perfecte pels esportistes. Té molta aigua i molts nutrients: zinc, betacarotè, vitamines C i K, seleni, calci, àcid fòlic, ferro... i poquíssimes calories.
I què fem amb tants nutrients? La seva combinació augmenta les defenses naturals del cos (i això ens farà estar més forts davant de grips i refredats). La vitamina K ajuda a la circulació i a més, ajuda al PH de la sang. Si teniu retenció de líquids, també serà el vostre aliat perquè és diürètic.
El bròquil té un sabor suau i permet cuinar-lo de moltes maneres: el poder fer a la planxa, bullit, al vapor o bé gratinat al forn amb bechamel o fer una crema o puré. Unes opcions saludables per la cuina de temporada.
Afegeix un comentari