L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, col·labora per primera vegada en aquesta edició i fa possible que “Revetlles d’Estiu” se celebri a tota la xarxa dels Mercats Verds. El tret de sortida de la celebració de Sant Joan als mercats serà el proper 21 de juny al Mercat del Ninot, quan es repartiran musclos del Delta de l’Ebre i cava per a tots els assistents. La celebració de la revetlla i de Sant Joan s’estendrà als vuit mercats verds de la xarxa dels mercats de Barcelona amb diverses degustacions populars als mercats del Clot, Horta, Lesseps, Sant Martí i Sants el dia 22 i a la Concepció, Les Corts i el de la Llibertat el dia 23. La festa més popular de l’estiu es viu dins els mercats verds per impulsar els productes de proximitat i ecològics.
En tota està previst que s’ofereixin 10.000 racions de musclos del Delta de l’Ebre cuinats a la marinera, la recepta més popular per aquestes dates.
La tradició de menjar musclos i cava es remunta a la manera com tenien els pescadors i les poblacions costaneres en general, de celebrar les revetlles. Donat que el musclo és un marisc de temporada i que durant l’estiu és el moment òptim per al seu consum, el Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna i el gremi de Peixaters de Catalunya van considerar, ja al 2012, que seria una bona manera de tornar a fer que aquest mol·lusc tornés a la cuina dels catalans amb força. Les ‘musclades’ d’estiu durant les revetlles de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume eren una tradició en moltes llars.
Per aquesta 6a edició els mercats de Barcelona donen suport a “Una Vella tradició. Un nova experiència” i conviden tothom a gaudir i compartir amb família i amics l’experiència de reviure les revetlles amb aquesta festa gastronòmica. A més, els mercats de Barcelona i els majoristes i peixaters ens recorden que el musclo és un marisc molt saludable i és de proximitat i de temporada.
El mercat del Ninot donarà el tret de sortida a “Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” el dimecres 21 de juny a les 11.30 del matí. El mercat barceloní acollirà l’obertura oficial de la 6a edició de la campanya amb representants de les diferents entitats col·laboradores. El dijous, dia 22, els tasts populars de musclos i cava se celebraran simultàniament als mercats del Clot, Horta, Lesseps Sant Martí i Sants, el degà d’aquesta iniciativa. I el divendres, dia 23, “Revetlles d’Estiu” arribarà als mercats de La Concepció, les Corts i La Llibertat.
Altres mercats com el de la Vall d’Hebron, Sagrada Família o el Mercat de l’Estrella també celebren la revetlla amb concursos de coques i degustacions.
“Revetlles d’Estiu amb Musclos i Cava” compta també amb un receptari amb diferents maneres de cuinar els musclos: “Una recepta per a cada revetlla”. Les receptes han estat elaboradores pel Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB i els propis peixaters i peixateres dels mercats on se celebraran les degustacions.
Afegeix un comentari