Els nostres paradistes del Mercat de la Boqueria i del Mercat del Clot han estat els encarregats d'inaugurar l'estand dels Artistes de Mercat a Mercat de Mercats. Aquesta tarda ha estat el torn d'en Xavier Petràs (Bolets Petràs) i dels germans Bou de la Xarcuteria Bosch.
El primer ens ha parlat sobre bolets i flors comestibles. El seu bolet de tardor preferit és el cep que, com ens ha dit és “com el porc, del que se n’aprofiten totes les parts”. Segons en Xavier, 2a generació de la parada de la Boqueria: “Els catalans som uns bojos dels bolets, de seguida que arriba la tardor ens n’anem a buscar-ne”. Entre tot el que ha mostrat, ha portat flors de diferents tipus perquè els assistents les poguessin tastar i ha destacat la “flor elèctrica”, amb un gust molt peculiar que al cap d’uns segons de provar-la et dóna la sensació de tenir la boca enrampada.
Tot i que tothom associa els bolets a la tardor (i el rovelló com a estrella de la temporada), en Petràs també ha volgut reivindicar el bolet de primavera, especialment la múrgola, que com ha explicat té un gust únic i és el seu preferit!
Per acabar la tarda, els germans Bou, cinquena generació de la xarcuteria Bosch del Mercat del Clot, han fet un repàs de la trajectòria de la seva família al mercat (ja hi porten més de 150 anys) i han reivindicat l'ofici dels xarcuters.
Per a ells, el més important és posar a l'aparador tot el producte que coneixen bé i que fan ells mateixos, especialment el seu pernil cuit sense additius, i estar sempre al dia de les tendències que més agraden al seu públic: "Els clients volen menjar cada cop millor i més sa, per això sempre investiguem i els hi portem el que nosaltres menjaríem". Aquests dos germans han viscut sempre dins l'ambient del mercat i esperen que les futures generacions puguin seguir endavant en el negoci familiar.
Afegeix un comentari