Durant la temporada d'estiu, l'època més calorosa de l'any, són important els àpats lleugers i consumir aliments que refresquin, idealment fruita i verdura. Així que plats com l'escalivada, les amanides, el meló amb pernil i el pa amb tomàquet són molt bones idees!
Pel que fa a les fruites, la síndria, el meló, el préssec, la nectarina, la pruna, l'albercoc i la papaia són les fruites més recomanades per aquesta època. També és la millor època de l'alvocat, una fruita rica en fibra, potassi, magnesi i vitamina A.
Les hortalisses són ideals per preparar-nos un batut refrescant o un bon sofregit. El cogombre, el pebrot, el carabassó, la pastanaga i l'enciam són algunes hortalisses de temporada. En especial el tomàquet, un perfecte antioxidant.
Tot i que no estigui tan estès, la carn i el peix també poden ser de temporada. A l’estiu, les carns vermelles com la vedella estan en la seva millor època de consum, amb un índex de greix menor que la resta de l'any. Per altra banda, les carns blanques com el conill o el pollastre són perfectes per gaudir d'una bona barbacoa. Pel que fa als peixos, les sardines, els llagostins, les cloïsses, el bonítol o els calamars són els més abundants durant l'estiu.
Aquest estiu, t’animem a descobrir tots els productes de temporada que es poden trobar als mercats de Barcelona en el seu màxim esplendor: colors, olors i beneficis nutricionals a dojo!
Afegeix un comentari