Avui en dia, el marisc és un aliment molt valuós i demandat en les cuines de tot el món.
El marisc són éssers invertebrats, i aquesta és la principal característica per distingir-lo de la resta d’espècies marines. El terme ‘marisc’ forma part del vocabulari gastronòmic i és el nom amb què es denomina qualsevol animal invertebrat comestible.
Dins d’aquests, hi ha diferents classes de marisc, que es classifiquen en tres grans grups: els crustacis, els mol·luscos i els equinoderms. Perquè els pugueu reconèixer ràpidament, si té closca i potes és un crustaci, com seria el cas de gambetes, llagostins, crancs, percebes. Si, en canvi, té una petxina, és un mol·lusc, com és el cas de musclos, cloïsses, escopinyes, calamarsets, ostres... I encara que sembli estrany, el pop també pertany a aquesta família! I si no saps que és, perquè és un ésser estrany, es tracta d’un equinoderm, com l’eriçó de mar.
Quan parlem de com preparar i cuinar el marisc, hi ha diverses opcions de fer-ho, però les més comunes són cuit, a la planxa o al forn. Sigui com sigui, es recomana consumir-lo cuinat a més de 65 ºC per tal de reduir el risc d’intoxicació. En el cas de voler-lo menjar cru, que també és possible, es recomana congelar-lo prèviament a -20 ºC durant 24 hores.
I ara que ja saps una mica més sobre aquesta delícia, als mercats de Barcelona podràs trobar un munt de parades amb tota classe de marisc de proximitat i de primera qualitat!
Al Mercat de la Boqueria hi podem trobar Peix Pilarin i Cristina, que duen més de 60 anys al negoci i són la 2a generació al capdavant. Tenen tota mena de marisc fresc com el llamàntol, la llagosta, el cranc, les gambes… La Pilar ens explica que la gamba i el llamàntol són els que més agraden al consumidor. A més, ens recomana dues receptes delicioses i senzilles per cuinar a casa: un llamàntol al forn o una caldereta de llagosta.
Al Mercat de la Llibertat hi ha la peixateria Baldomero, on pare i fill segueixen el negoci familiar amb un recorregut de 34 anys. Tenen diversos tipus de peix i marisc, i ens recomanen una bona cua de rap amb musclos i cloïsses.
Una altra opció és al Mercat de l’Estrella, on hi ha la peixateria germans Fimia. En Josep i la Bàrbara són la 5a generació, i hi podem trobar peix i marisc. El seu producte és de platja i de proximitat, i ens recomanen una bona paella de marisc amb gambes, escamarlans, musclos i cloïsses.
Segur que ara t’han entrat ganes de menjar un bon marisc, així que surt de casa i gaudeix del deliciós marisc de mercat!
Afegeix un comentari