Demà dia 12 de novembre se celebra el Dia Mundial del brou de pollastre, i quina millor manera que celebrar-ho que amb un bon plat d’aquesta delícia? El brou de pollastre és un dels plats més cuinats en el món. Amb pocs ingredients i de forma senzilla pots preparar un aliment molt nutritiu i gustós. Ara que s’acosta el fred, no hi ha res millor!
Aquest caldo ja es preparava a l’antiguitat, on era molt recomanat per a persones malaltes, ja que és nutritiu i reconforta. Conté diversos ingredients que estimulen el sistema immunitari, és de fàcil digestió, i se li atribueixen propietats antiinflamatòries gràcies als ossos del pollastre i vitamines provinents de les verdures que s’utilitzen per cuinar-lo.
I la gràcia és que el brou de pollastre té moltes varietats, i cada família té la seva pròpia recepta! Però hi ha una cosa que mai pot fallar: ha d’estar sempre ben calentó!
Avui us presentem algunes de les parades d’aviram i caça del Mercat de la Concepció, que ens han regalat unes receptes delicioses perquè pugueu cuinar un bon brou de pollastre.
La Verònica, de la parada Polleria i Caça selecta Anna i Verònica, ens explica que fa 31 anys que és al mercat, i a la seva parada són especialistes en pollastre. Allà hi podreu trobar tota la matèria primera que necessiteu per fer un brou de pollastre. La recepta que ens ha compartit és de la seva àvia. I com en saben, les àvies!
ELABORACIÓ
-Posar l’aigua a bullir
-Quan ja bulli, afegir un os de vedella, conill, genoll de vaca, un os de medul·la, un os de pernil salat, i costella de vaca (la Verònica ens recomana posar la vedella mitja hora abans que tots els altres ingredients).
-Afegir verdures, com api, porro, pastanaga, ceba, i un tomàquet.
-Afegir la meitat d’un pollastre i un tros de gallina.
-I a partir d’aquí, només et queda esperar entre 1 hora i mitja i dues hores, i llest!
Amb tot el sobrant, ens recomana fer unes croquetes casolanes, puré de carn, o fer-ho servir per a una carn d’olla.
A més, ens dona un truc: posar-ho tot quan l’aigua estigui bullint! Si no, sortirà una espuma blanca que s’haurà d’anar retirant durant tot el procés.
I si us sobra brou de pollastre, la Verònica ens recomana congelar-lo. Una gran idea és fer-ho en glaçons, així tindreu una mena de pastilles de caldo boníssimes.
Al mateix mercat, també hi podeu trobar la parada Aviram Fina Coloma. La Montse i la Núria són la tercera generació al capdavant. La seva parada té 70 anys d’història familiar! Elles també ens han explicat la seva recepta de brou de pollastre perquè la pugueu gaudir a casa.
ELABORACIÓ (per a 4 persones)
-Amb l’aigua tèbia, afegir un manat de verdures (hi ha parades que ja te’l venen fet), i porta pastanaga, nap, xirivia i porro.
-Una vegada ja està mig cuinat, tirar ¼ de gallina, 6 ales i 1 carcassa (la Montse ens recomana que si busques un brou més gustós pots fer servir un pollastre de pagès, en canvi, si t’agrada més suau, és millor un de normal).
-Afegir una patata i sal al gust.
I ara només queda esperar una hora i mitja! Una vegada llest, deixar refredar i treure la capa de greix que queda a dalt.
Per als aliments sobrants, ens dona dues opcions: tallar la carn i les verdures en mida petita i fer una semiescudella, on pots afegir-hi cigrons o bé fer croquetes amb un suc fregit.
I si us sobra brou, podeu congelar-ho en una bossa o tupperware i us pot aguantar mig any perfectament!
Afegeix un comentari