Arriba l’època de l’any amb més #postureo per minut: l’estiu. Per això, avui us venim a parlar d’una de les fruites amb més estil i elegància: l’alvocat, el superaliment perfecte per elaborar plats visuals, plens de vida i alegria.
Clarament, l’alvocat és la nova blogger de moda. Es tracta d’un producte trendy, ideal per a les torrades del teu esmorzar, perfecte per donar-li aquest toc elegant a les teves amanides, el complement idoni per a tota mena de plats equilibrats. Verd, bonic, sa i saborós. Estimem a l’alvocat!
Els influencers més foodie saben lluir bé l’alvocat a Instagram. Sobre un plat de pissarra tallat amb forma de cor. Obert en ventall. Sota / sobre / al costat d’un ou poché. Però si a més vols gaudir del seu sabor, has de saber triar-lo bé. Per això, et regalem aquests consells:
- Mai el guardis a la nevera, encara menys si està una mica verd. Si per fora sembla madur, però està dur, hi ha un truc per saber si està llest per ser consumit. Li treus la cua i mires el color. Verd? Encara no ha madurat. Groc? Està llest per menjar. Marró? S’ha passat.
A més del que veiem a simple vista, l’alvocat compta amb moltíssimes propietats beneficioses. És un còctel de nutrició, ja que conté potassi, vitamines (C, E, K, B-6), àcid fòlic, riboflavina, calci, ferro, fibra... És un aliment amb moltíssims nutrients que ajuden a preservar els òrgans i músculs, la bona coagulació sanguínia, millorar el sistema immunitari Així dóna gust fer postureo!
Sabies que l’alvocat és un dels principals cultius subtropicals a nivell mundial? I Espanya, per la particularitat del seu clima, és el principal productor en l’àmbit europeu. D’acord amb dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, el cultiu d’alvocat se centra a Andalusia, concretament a Màlaga i Granada, però també en altres poblacions com Tenerife, Las Palmas, Alacant o València. D’altra banda, tot i que la producció d’alvocat encara no està del tot ben implantada a Catalunya, Alcanar, amb sis hectàrees plantades d’aquesta fruita, representa el municipi amb més producció d’alvocat del territori català.
Si una cosa té l’alvocat és la seva gran versatilitat. Aquest do li dóna la possibilitat de fer creacions espectaculars per elaborar plats tant salats com dolços, i això li ha permès convertir-se en un dels productes estrelles per a tots els realfooders de les xarxes socials. Aquí et donem algunes idees: tàrtar de salmó i alvocat, pasta amb pesto d’alvocat., guacamole, amanida de tàrtar d’alvocat i carbassó amb llagostins, smoothie de maduixa, alvocat i formatge...
I per acabar, compartim aquest meravellós i completíssim plat de @lauraponts 100% saludable.
Afegeix un comentari