Durant la tardor, a qui no li agrada fer un bon bol de castanyes per compartir amb la família i amics? A nosaltres ens encanta! I és que a més de ser boníssimes, ens aporten una sèrie de propietats i beneficis per al nostre organisme que val la pena conèixer. En aquest post us n'explicarem uns quants, estigueu atents i atentes!
Es tracta d'un fruit sec molt nutritiu i amb hidrats de carboni complexos de llarga durada, i que per tant, ens aporten energia per escalfar-nos a l'hivern i poder rendir una bona estona durant les nostres activitats. Aquest tipus d'hidrats s'absorbeixen lentament i progressivament a l'organisme i per tant, els nivells de sucre queden equilibrats en sang.
Al contenir una gran quantitat de fibra, les castanyes permeten millorar el trànsit intestinal. Per contra, les persones amb un sistema digestiu dèbil han d'anar amb compte de no menjar-ne masses ja que poden provocar malestar. Per evitar-ho, es recomana deixar-les en remull unes hores abans i coure-les durant una llarga estona per ajudar a la seva digestió.
Cal destacar el contingut de potassi de les castanyes - recomanable per la hipertensió; àcid fòlic - molt recomanable per a l'embaràs; i vitamines antioxidants, E i B3.
A banda de gaudir-les cuites, hi ha delicioses receptes amb castanyes. Aquí us en deixem una de deliciosa de Cuina.cat.
Afegeix un comentari