Sabies que el 20 d’agost se celebra el Dia Mundial de la llimonada?. Aquesta beguda feta a base de llimona, aigua i sucre, ens acompanya des de fa mil·lennis, ja que, que és més fàcil que barrejar aigua i llimona?! Ja des de l’antiguitat es consumia, i té un munt de propietats que avui us explicarem!
Els antics egipcis i els israelites la van començar a consumir, i la barrejaven amb menta i pebre. I durant el s. XIII els jueus van començar a portar-la per Europa i la van comercialitzar. Així que, ha sigut una beguda que sempre ha estat present a la nostra societat!
Avui en dia existeix una gran varietat d’estils i formes de preparació, i depenent de cada país s’elabora d’una manera o altra. En alguns països a diferència del nostre, es prepara amb aigua carbonatada, soda o gasoses, prenent-se com un refresc.
El consum de llimonada és molt beneficiós pel cos, ja que té un alt contingut en vitamina C, vitamina B i minerals com el calci, el ferro, el magnesi i el potassi, a més de ser una beguda ideal i saludable per combatre la calor durant els mesos d’estiu.
A més, quan és consumida aporta molts altres beneficis com:
-Regula el pH i ajuda als problemes digestius.
-És diürètic i ajuda a eliminar líquids i substàncies tòxiques retingudes en el cos, prevenint de moltes malalties.
-Ajuda a netejar les vies respiratòries i enforteix el sistema immunitari.
-Redueix la grassa corporal i elimina les substàncies tòxiques del cos, ajudant a baixar de pes.
Així que, perquè pugueu gaudir d’aquesta deliciosa beguda, us portem una recepta simple, saludable i lliure de sucre de llimonada de menta i gingebre!
INGREDIENTS
-1 litre d’aigua filtrada
-1/4 de tassa de gingebre fresc tallat en trossos petits, sense closca
-1/8 de tassa de suc de llimona (aproximadament una llimona)
-1 culleradeta d’estèvia líquida
-1 cullerada de menta fresca
ELABORACIÓ
En una olla petita, combinar un litre d’aigua i ¼ de tassa de gingebre fresc tallat a trossos. Portar de foc lent a foc mitjà. Una vegada que bulli, deixar-ho 10 minuts per extreure el sabor a gingebre.
Retirar del foc i deixar reposar entre 5 i 10 minuts.
Filtrar el líquid, passar-ho a una guerra i deixar refredar a la nevera. Una vegada estigui fred, afegeix ⅛ de suc de llimona, una culleradeta d’estèvia líquida i una mica de menta fresca. Barreja-ho tot i llest per servir!
Com a truc, també pots congelar en cubs de gel i agregar-ho a les begudes fredes!
Als mercats de Barcelona trobareu un munt de parades de fruita on hi tenen llimones delicioses, com les de Morilla Fruites al mercat de la Boqueria! Així que aneu a buscar-ne i prepareu la vostra llimonada!
Afegeix un comentari