Igual que fas amb l'armari, a la tardor toca canviar de rebost o nevera i dir-li "hola" a aquesta estació de l'any que enamora amb els seus colors i clima. Ha arribat el moment de posar-se les botes amb pomes, magrana, col, bròquil i bolets.
El dia 22 de setembre vam entrar oficialment a la tardor. Una estació que durarà fins al 21 de desembre i que ja està canviant els color de les fruiteries i verduleries amb els seus aliments de temporada. És el moment de dir adeu a la síndria, el meló i el cogombre i donar-li una càlida benvinguda al moniato, a la carabassa i a la poma (entre d'altres).
Perquè el canvi no t’agafi desprevingut i sàpigues què fer amb la nova oferta de productes, et recordem un munt d'aliments que venen en aquesta estació i, que de ben segur no et faran sentir la nostàlgia de l'estiu.
-
Carabassa. Si parlem d'aliments típics de la tardor, la carabassa és icònica. Divertida per decorar, però també deliciosa per menjar, igual que els moniatos. Algunes receptes famoses són el pastís de carabassa o la crema de carabassa, tot i que, si vols alguna cosa diferent, prova de combinar-la amb pasta o fins i tot preparar postres originals com flam de carabassa o melmelada.
-
Bolets: Els bolets són també els reis de la tardor. Pots anar a buscar-los al bosc i combinar aquest deliciós aliment amb una agradable excursió pels paisatges de la temporada. Pots incloure'ls en lasanyes, croquetes i fins i tot utilitzar-los per preparar salses. Les possibilitats són moltes, igual que les varietats que trobaràs.
-
Castanyes i nous (fruits de la tardor): Les castanyes i les nous se n'emporten gran part del protagonisme dels fruits de la tardor en aquesta època que marca la transició d'estiu a hivern. Les pots menjar en pa de pessic i pastissos, però també per si soles.
-
Codony: El codony també és típic de la tardor i la manera més comuna de menjar-lo és en codonyat. Un aliment de la tardor per a tots els amants del dolç.
-
Altres verdures i fruites de la temporada: Hem parlat de la carabassa i els moniatos, però la tardor també ens porta amb si altres aliments com la col, la coliflor i el bròquil. A més tens l’opció de preparar aquestes verdures amb plats elaborats, com per exemple, la coliflor gratinada amb beixamel. També hi ha espai per a les fruites com la poma, el raïm o la magrana. Si bé ja són bones per si soles, no ho són menys en rebosteria, com per exemple un bon pastís de poma.
Tot i que a la tardor els dies són més curts i les nits més llargues, ja veieu que també ens porta petits plaers. A més, aquesta és només una petita mostra del que ens ofereixen els productes d’aquesta època, per veure’ls tots corre cap al mercat!
Afegeix un comentari